• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu Ülke de Kaç Hukuk Uygulanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Eğitim öğretim yılının başladığı günden beri, başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakılan Gaziantep Şehitkâmil İMKB İlköğretim okul öğrencisi Ayşe Çevik`in Annesi Güley Çevik, şikâyet için gittiği Güven Polis Merkezinde Savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili tepkiler devam ederken, bir kınamada Konya Tessep sözcüsü M. Zülfi Tan`dan geldi.

 

Hukuk Şahıslara Göre mi Uygulanıyor?
Bu zulmün kabul edilemez olduğunu belirten Tan, "Bu ülkede kaç hukuk uygulanıyor? Başka yerlerde sorun olmayan bir mesele diğer ilde nasıl sorun oluyor? Hukuk şahıslara göre mi uygulanıyor? Bu ülkenin inançlı insanları kendi inançlarını yaşayamayacaklar mı? Bu konu suiistimallere ve kötü niyetlilerin ellerine bırakılmamalıdır. Bu çağda artık bu zihniyetin yeri yoktur. Hukuka göre halk olmaz halka göre hukuk olur. Bu hukuksuzluk bir an önce son bulmalı ve mağdurlardan özür dilenmelidir. Bu tür olayların yaşanmaması için bu konuda yetkililer acil önlem almak zorundadır`` dedi.

 

Bu Ülkeyi Medyamı Yönetiyor?
Medyanın baskısından dolayı var olan hukukun uygulanmadığını dile getiren Tan,"Bu ülkeyi medya mı yönetiyor ki var olan hukuk bile bazı kesimlerin korkusundan uygulanamıyor. En tabii haklarımız bile elimizden alınmış bir duruma geldik. Bu ülkenin yetkililerine sesleniyorum: Daha ne zamana kadar bu haberleri okuyup gözü yaşlı anneleri ekranlarda seyredeceğiz? Bu ayırımcılık ne zamana kadar devam edecek?" şeklinde konuştu.

 

Başörtüsü mağdurlarının her zaman yanında olacaklarını belirten Tan, mağdur olan başta Güley Çevik olmak üzere onun gibi tüm mağdurların yanında olduklarını ve desteklerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

 

Hatırlanacağı üzere, Eğitim öğretim yılının başladığı günden beri, başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakılan Şehitkamil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Ayşe Çevik`in annesi Güley Çevik, şikayet için gittiği Güven Polis Merkezinde Savcılık talimatıyla gözaltına alınmış ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

M. Sait Adiyaman - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir