• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Muğla`da Suya Yüzde 25 Zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Belediye meclisinin ocak ayı toplantısı, su zammıyla başladı. Belediye Başkanı Osman Gürün’ün başkanlık yaptığı toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hilmi Giresun, zam hakkında bilgi verdi.

Giresun, “Suya bu yıl için yüzde 25 oranında zam öngördük. Diğer illerle karşılaştırdığımızda hemen hemen birbirine yakın fiyat politikası var. Su tonaj fiyatı düşük olan yerlerde ise bu, rezervlerin yüksekliği veya sanayi şehri olmalarından kaynaklanıyor.” dedi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hamza Akercan ise kaçak suyun maliyetinin vatandaşa yüklendiğini savunarak, “Muğla Belediyesi’nin su politikası yok. Yüzde 25 artış çok fazla. Aydın, Denizli ve Uşak gibi illerde, Çine ve Fethiye gibi ilçelerde bizden çok çok aşağılarda rakamlar mevcut. Muğla Belediyesi’nin halka daha fazla su faturası ödetmemesi için bu zammın geri çekilmesi lazım. Yüzde 60 kaçak olan bir su isale hattının maliyetinin Muğla halkına ödettirilmemesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Buna karşılık Başkan Gürün, Akercan’ın su politikası olmadığı iddialarına katılmadığını belirterek, “Fiyatlandırma maliyet hesaplamaları yapılarak bu oranlar belirlendi.” dedi. Daha sonra geçilen oylamada yüzde 25’lik su zammı, CHP’li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir