• DOLAR 34.272
  • EURO 37.353
  • ALTIN 2910.04
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van basınında yer bulan haber başlıkları şöyle;
Van Olay Gazetesi:
Roboski Katliamına Bir Tepki de Deprem Bölgesinden:
Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski`de gerçekleşen katliama tepkiler devam ediyor. Erciş`te bir araya gelen STK`lar 35 vatandaşımızın öldürüldüğü katliama tepki gösterdiler.
Depremzedelerin Manevi Desteğe İhtiyacı Var: Deprem bölgesi Van` ı ziyaret eden Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye dernekler arasında bulunan Batman Sevgi Der yöneticileri, depremzedelerin manevi desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
Depremzede Aile Yardım Bekliyor: Van`da yaşanan depremlerden sonra sığınacak yer bulamayan depremzede İnan ailesi yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.
 
Şehrivan Gazetesi:
Yangınlara Karşı Broşürlü Önlem:
Van’da yaşanan çadır yangınlarının önlenmesi için Van Belediyesi ile Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) tarafından broşür hazırlanarak çadır kentlere dağıtıldı. Van Belediyesi İtfaiye Müdürü Osman Acar, herkese tek tek giderek çadır yangınlarına karşı bilgilendirme yapacaklarını belirtti.
 
İkinisan Gazetesi:
Deprem Çadırında Yangın:
Van`da 9 kişilik ailenin kaldığı çadırda yangın çıktı. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.
Vanlıları, iki büyük depremin ardından şimdi de kar vurdu. Günlerdir çocukların banyo yaptıramayan kadınlar, çamaşırları da kar üstünde leğende çitiliyorlar.
 
Depremzedelerin Kar Çilesi: Depremden sonra çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedeler, şimdi ise karla mücadele ediyorlar. Kar yağışıyla birlikte soğuk çadırlarda yaşayan depremzedeler, çadırlarının da damladığını söylediler.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir