• DOLAR 34.275
  • EURO 37.365
  • ALTIN 2914.168
  • ...
BİNGİAD: `Uludere Olayı Bizleri Derinden Üzdü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu, Şırnak`ın Uludere ilçesinde 35 sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Uludere`de askeri harekat sonucu 35 sivil vatandaşın hayatını hunharca kaybetmesi, Türküyle, Kürdüyle tüm halkı derinden üzdüğünü ifade eden Arifoğlu, "Bölgenin askeri harekat içerisinde yer aldığı, Askeri harekatın yanlış bir istihbarat sonucu gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Olayın yeni olması sonucu sıcağı sıcağına fazla yorum yapmakta doğru değildir.

Konu ile ilgili Sayın Başbakanımızın, Taziye sahiplerini arayıp acılarını paylaşması, başsağlığı dilemesi, İdari ve Adli incelemenin devam etmekte olduğunu belirtmesi, bu yanlış istihbaratın nasıl, kim ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarılmasına olan inancımızı bir kat daha artırmaktadır. Taziyelere önem veren bölge halkı olarak taziyeye giden, Uludere Kaymakamına yapılan saldırının, hunharca hayatını kaybeden 35 vatandaşımızın acısı kadar vicdanlarda yerini almıştır.

Ülke olarak kahrolduğumuz böylesi elim bir facianın yaşanması nedeni ile hiçbir siyasi parti, kurum ve grubun bu acı tabloyu kendi emellerine alet etmemeleri ve Devlete başkaldırma ve kışkırtma hareketleri içinde yer almamaları, herkesin akli selim eli hareket etmesi temennimizdir. Başta taziye sahipleri olmak üzere, tüm halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

(Ali Yıldırım-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir