• DOLAR 34.265
  • EURO 37.383
  • ALTIN 2915.918
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 03 Ocak 2012 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Defter Tutma Ücreti 33 Lira
Serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin yaptığı işlere dönük 2012 yılı asgari ücretleri belli oldu. 4.Grupta yer alan Bingöl`ün defter tutma ücreti 33 lira olarak belirlendi.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Küçük Veysel`in Adı Gençlik Merkezi`ne Verildi
Bingöl Belediyesi, 29 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen canlı bomba saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Veysel Belgin`in adını Belediye Gençlik Merkezi`ne verilmesini kararlaştırdı.
 
Bingöl Belediyesi 2012 yılının ilk meclis toplantısında Gençlik Merkezi`nin `Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi` olarak değiştirilmesi Belediye Meclisi`nde görüşüldü. Bingöl Belediyesi 2012 yılının ilk toplantısında görüşülen madde oy çokluğu ile kabul edildi. Kararla birlikte Gençlik Merkezi`nin ismi `Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi` olarak değiştirildi.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Akil Adamlar, Kalkınma İçin Buluşuyor
Kalkınma Bakanlığı, Türkiye`nin "Akil Adamları"nı kalkınma için bir araya getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık, nispeten geri kalmış bölgelerin kalkınma sürecinde, emekli olmuş bürokratlar, akademisyenler ya da eski siyasetçilerin tecrübe ve potansiyellerinden yararlanmayı sağlayacak bir model üzerinde çalışıyor.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Çürük Bina İçin 3 Teklif
Aralarında Bingöl`ün de bulunduğu 1. derece deprem bölgesinde bulunan tüm konutlar deprem testine tabii tutulacak. Deprem testini geçemeyen konutlar için devlet, 3 teklifte bulunacak.
 
Deprem testinde "Depreme Dayanıklı Durumda" raporu alan evler için bir sorun yok. "Güçlendirilmesi gerekir" raporu alan evlere 1 yıl süre tanınarak güçlendirme çalışmalarının yapılması istenecek.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: Son On Yılda 26 Bin Hafız Yetişti
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre son on yılda 26 bin 454 kişi hafızlık belgesi almaya hak kazandı.
 
Verilen bilgiye göre, hafız olan bayan ve erkeklerin birbirine oranlarına bakıldığında dikkat çekici bir ayrıntı göze çarpıyor. İstatistikte, son on yılda hafız olan bayanların sayısının erkeklerin sayısından 2 bin 674 kişi daha fazla olduğu görülüyor. 2001 yılından itibaren toplam 26 bin 454 kişi hafızlık belgesi almaya hak kazanırken, hafızların 11 bin 890`ı erkek, 14 bin 564`ü bayan olarak kayıt altına alınmış. (Ali Yıldırım - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir