• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Gaziantep`teki Hukuksuzluğa Bir Tepki de Van`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mustazaf-Der Van Şubesi adına açıklamayı yapan Van Şube sekreteri Ferhat Aköz, "Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Van Şubesi olarak, Gaziantep`te meydana gelen hukuksuzluğu kınıyor, bu hukuk dışı gözaltını gerçekleştirenleri istifaya çağırıyoruz" dedi.
 
Hükümetin başörtüsü ile ilgili bu sorunlardan habersiz gibi görünmesi ve bu sorunlara çözüm üretmemesinin bazı din düşmanlarını cesaretlendirdiğini ve Müslümanlara eziyet etmeyi alışkanlık haline getirenlere kapıyı ardına kadar açtığını belirten Aköz, "Müslümanlar her zaman ve her yerde bu tür zulümlere duçar olmuştur. İnsanlık tarihinde İslam`ın şiarlarına savaş açan her kim olursa olsun galip gelememiş, Müslümanlara kurdukları tuzaklara kendileri düşmüşlerdir" ifadelerini kullandı.
 
"Bu Gözaltı İslam`ın Şiarlarına Yapılmıştır"
"Çevik ailesine yapılan gözaltı aileye yapılmamış, ailenin şahsında İslam`ın şiarlarına yapılmış bir gözaltıdır. Bu gözaltının hiçbir gerekçesi olamaz. Bu hukuksuz gözaltı açıkça gösteriyor ki bu, Müslümanları sindirme politikasının bir eylemidir. Hükümet başörtüsü konusunda samimi ise bu sorunları derhal çözmeli ve başörtüsü her yerde kanunen serbest olmalıdır."
diyen Aköz, Çevik ailesine de haklı oldukları bu davada kararlı bir tutum sergiledikleri takdirde muzaffer olacakların kendileri olacağını müjdeledi.


"Bu Zulümler Allah`ın İpine Sarılmakla Biter"
Aköz açıklamasına şöyle devam etti: "Ülkemizde bu tür hukuksuzluklar ne yazık ki devam etmektedir. Müslümanlar birlik olmadıkları müddetçe devam edecektir. Ne zamanki Müslümanlar Allah`ın ipine topyekûn sımsıkı sarılırsa o zaman galip geliriz, bu Rabbimizin bize vaadidir."
 
"Zulüm Kabul Edilemez"
"Gaziantep`te olan hukuksuzluk kabul edilecek bir durum değildir. Her kimden gelirse gelsin zülüm kabul edilemez. Biz Mustazaflar olarak hiçbir zalime zulmünden dolayı boğun eğmeyeceğiz. Allah`u Teala Çevik ailesine ve bu ülkenin mazlum, mustazaf halkına güç ve kuvvet versin."
 
Mahmut Atekin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir