• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Roboski Katliamı Tatvan`da Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Kardeşlik İçin Adalet Platformu (KİAP) ve Özgür Der Tatvan`da Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Robosaki) köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında savaş uçakları ile gerçekleştirilen katliamla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını KİAP üyesi ve Özgür Eğitim-Sen başkanı Sinan Kıranşal okudu. Ortasu kırsalında sınırın sıfır noktasında yaşanan bu vahşetin iddia edildiği gibi basit bir istihbarat hatası olmadığını ifade eden Kıranşal, olayın seyri göz önüne alındığında hükümetin açıkladığı gibi hata yada bir yanlışın değil büyük bir tezgahın olduğunun anlaşıldığını söyledi.

 

Vahşetin olduğu bölgenin PKK`nın geçiş noktası değil hemen hemen her gün köylülerin kaçakçılık için kullandıkları güzergah olduğunu söyleyen Kıranşal, Sınır karakollarının bu kaçakçılıktan habersiz olmasının mümkün olmadığını ifade ederek,
"Bu bağlamda yaşanan bu katliamda kimin suçu varsa derhal açığa alınmalı ve 4.5 saatlik olay görüntülerinin hemen sivil savcılık tarafından alınıp incelenmelidir. Devletin açık sorumluluğu kabul edilmeli bunun gereği ve ikrarı olarak devletin başı olan Cumhurbaşkanı hükümet adına Başbakan Milli Savunma Bakanı İçişleri Bakanı ve Genelkurumay Başkanı özür dilemelidir" dedi.
 
Erkan Yürek- İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir