• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Antep`teki Zulme Bir Tepki de Rehber-Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Rehber Eğitim, Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başkan yardımcı Hasan Özbay, Gaziantep`te başörtüsünden dolayı okula alınmadığı gibi bu durumu şikayet etmek için karakola giden anne Güllü Çevik`in, savcılık talimatıyla gözaltına alınmasını sert bir dille kınadı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşundan buyana laikliği Müslüman halka sevdirmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Daha ne kadar zaman geçecek bilmiyoruz Türkiye Cumhuriyeti halkının Müslüman olduğunun farkına varacak ve halkını topyekûn potansiyel suçlu görme fikrini ne zaman terk edecek" ifadelerini kullandı.

Bu Zulmü Anlamakta Zorluk Çekiyoruz
Müslümanların örtüsüne tahammül edilmeyen ülke idarecilerinin dünyaya demokrasi dersi vermesinin çelişki olduğu ifade eden Özbay, "Kendi eliyle yaptığı putu yiyen gibi kendi anayasasında olmadığı halde Müslüman bayana reva gördüğü bu zulmü anlamakta güçlük çekiyoruz. Hem yasak koyacak, hem fikir özgürlüğü diyecek, hem de hak arayanları tutuklayıp içeri atacaksın" dedi.

"Türkiye`yi tebrik ediyoruz boynuz kulağı geçmiştir" Diyen Özbay konuşmasının devamın ise; "Kaç gün önce milli eğitim bakanı Gaziantep`te sanki bu ülkede örtü problemi yokmuş gibi örtülerinden dolayı okula alınmayan öğrencilerden haberi olmadığını dile getirmişti. Bakanın bu açıklamalarından sonra yine Gaziantep`te okuluna baş örtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciyi derse almayıp `sırtımız kuvvetlidir git istediğin yere şikayet et` diyen okul müdürünü, kızının eğitim hakkını aramak için emniyete şikayet eden annenin savcılık talimatıyla gözaltına alınmasından da haberi yoktur sanırım. Halkın iradesiyle o koltuklara yerleşenler halkın hakkına saygı duymalılar" dedi.

Bu Olay Türkiye`nin Ayıbıdır
Başörtülüleri, tabii olan eğitim hakkından mahrum bırakan okul idarecileri içeri alınmazken, çocuklarının haklarını arayan velilerin birer suçlu gibi yaka paça içeri alınmasının 28 Şubat dönemini hatırlattığı ifade edilen açıklamada, "Yaşanan bu zulümleri ve mağduriyetleri görmeyen iktidar ve muhalefet partilerinin insan haklarına özellikle Müslümanların haklarına ne denli saygı duyup ve sahip çıktıklarını belli ediyor. Yaşanan bu olaylar dünyaya demokrasi dersi veren Türkiye`nin ayıbıdır.

Eğer bu gün vatandaş olarak kanunsuz bir şekilde davranan kurum ve şahısları emniyet veya adli makamlara şikayet edemeyeceksek ettiğimiz zamanda suçlu gösterileceksek her halde bir vatandaş olarak ne emniyete ne de adli makamlara güven duygusu içerisinde bakmayı kimse vatandaştan beklemesin" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise, "Eğer ki bugün halkınıza sahip çıkmak ve yanlarında olmak istiyorsanız. Yasal çerçeve dışına çıkıp devletin kanunlarına uymayıp kendi kanunlarını yazan bu yetkililer hakkında biran önce soruşturma açılsın. Bir daha da aynı mağduriyetler yaşanmasın. Başörtüsü sorununun biran önce çözülmesi ve anayasal güvence altına alınması bir STK olarak talebimizdir" denildi.

M. Emin Mağlay - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir