• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Katliam Üzerinde Nemalanmak Büyük Bir Faciadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Bingöl Şubesi, Şırnak`ın Uludere İlçesi`nin Irak sınırı kesiminde hava operasyonunda 35 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili yazılı açıklama yaparak, katliamda vefat eden köylüler için taziye mesajı yayımladı.

İslam`ın din, mal, can, nesil ve akıl emniyetini garantilendiği belirtilen açıklamada, "Bu beş şeyin emniyetinin sağlanmaması zulüm doğurur. Geçimlerini mazot kaçakçılığı yaparak sağlayan Uludereli 35 köylünün öldürülmüş olması ister istemez bu emniyet zaafını açık bir şekilde ortaya koydu. Zulme ve haksızlığa sessiz kalmak en az o cürüm kadar şiddetlidir. Şu an ülkenin gündemini en yoğun bir şekilde meşgul eden Şırnak`ın Uludere İlçesi`ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü`nde savaş uçaklarının kaçakçılık yapan köylüleri vurması ve bunun üzerine 35 masum ve savunmasız insanın ölmüş olması açık bir zulüm ve haksızlıktır" denildi.

Adalet ve Hak Vurgusunu Önde Tutan Bir Anlayış Yürürlükte Olmadığı Sürece Benzeri Vahşet Manzaraları Yaşanacak
Bu olayı bir vahşet, katliam olarak değerlendirmek ve doğrudan/dolaylı sorumlu olanları tespit edip yargılamak dışında bu konuyla ilgili yapılacak her girişimin işlevsiz ve yanlış olduğu kaydedilen açıklamada, "Katliamı, istihbarat hatası veya `Canlı olan her şeyin vurulması` emrine ya da `Pkk`li sanısı üzerine vuruldular` türünden hiçbir açıklama masum kılamaz. Ayrıca katliam üzerine nemalanıp siyaset devşirmek de en az o masum canlara kıymak kadar bir faciadır.

Adalet ve hak vurgusunu önde tutan bir anlayışın yürürlükte olmadığı sürece benzeri vahşet manzaraların olabileceği endişesini taşımakla beraber hükümeti bir an önce bu vebalden kurtulmaya çağırıyor ve bunun için her türlü doğru girişimde bulunmalarının elzem olduğunu hatırlatıyoruz. Bu vesileyle Hakk`ın rahmetine kavuşan masumların acılarını yüreğimizde taşıyor ve ölenlere Allah`tan rahmet diliyor; ailelerine ve toplumumuza sabr-ı cemiller niyaz ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir