• DOLAR 32.225
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2428.158
  • ...
Birçok bölgede yağış bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Karadeniz'de artacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa), İç Ege ile İç Anadolu'da kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyıları ile Muğla'nın doğu ve Denizli'nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Göller Yöresi ile Antalya'nın iç kesimlerinde yer yer dolu yağışlı olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yer yer dolu yağışı ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Gök gürültülü sağanak yağışlı 15/19

Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/22

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 16/20

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 15/27

Diyarbakır: Çok bulutlu 9/23

Batman: Çok bulutlu 5/25

Van: Parçalı ve çok bulutlu 9/21    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir