• DOLAR 34.26
  • EURO 37.425
  • ALTIN 2918.479
  • ...
Kürtlerin Tek Suçu `İslam`a Bağlı Olmaları…`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun bir katılımın olduğu panelde, Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu bölgesinde, Irakta, İran da ve Suriye de bu güne kadar on binlerce insanın ölümü, on binlercesinin yaralanması, köylerin boşaltılması, göçler, milyarlarca dolar silaha harcanan paralar ve bir çok acı olayın gerçekleşmesinin üzerine bina edildiği Kürt Meselesi farklı bir çerçeveden bakılarak masaya yatırıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda panel yöneticisi olarak Yunus BAYER bir giriş konuşması yaptı. Konuşmasında hafta içinde Şırnak Uludere’de hava jetleri tarafından öldürülen Müslüman köylüler gibi geçmişte de bu tür katliamların devlet tarafından işlendiğine vurgu yapan BAYER, böyle bir konunun panel konusu olarak seçilmesinin bu konuda doğru analizin yapılması ve doğru çözümün ortaya konulması yaklaşımı ile olduğunu söyledi.

Birinci Konuşmacı olarak Doğru Haber Gazetesi Yazarı Hasan SABAZ Kürt Meselesinin Tarihi Sürecini ve bugün gelinen son noktayı değerlendirdi. Konuşmasında Kürt meselesinin tarihi sürecini değerlendiren SABAZ, Kürtlerin cumhuriyet tarihine kadar Osmanlı Hilafet devleti ile hiçbir problem yaşamadıklarını, merkezi manada Hilafete bağlılıklarını her zaman ortaya koyduklarını ve Kürt halkının Müslüman olmasını kalbi ve akli kabul ile olduğunu ortaya koydu. Hasan SABAZ, Türkiye Cumhuriyet tarihinin başlangıcından bugüne kadar Kürtler devlet tarafından baskı ve şiddet ile sindirilmeye çalışıldıklarını ifade ederken Türk milliyetçiliğinin genel milliyetçilik akımlarından daha başka kendisinden başka tüm ırklara bir dezenformasyon ve asimilasyon çalışmasını başlattığını ve bunu yaparken Kürtlere büyük zulüm ve kıyımlar yaşattıklarını ifade etti. Dersim olayını bugün gündeme getirilmesinin siyasi bir maslahata yönelik olduğunu dile getiren SABAZ Dersim olayı gibi Zilan Deresinde ve baas rejiminin gerçekleştirdiği enfal hareketiyle – halepçe katliamı da bunun içindedir- gerçekleştirilen kıyımın yüz binler ile ifade edildiğini ifade etti.

İkinci konuşmacı Zeynel ACAR, “Meselenin çözümüne dönük şimdiye kadar izlenen yollar ve İslami Çözüm” başlığında sunumunu yaptı. Konuşmasına Hucürat suresinden Allah katında üstünlüğün kabile ve ırklarda değil takvada olduğunu vurgulayan bir ayet ile başlayan ACAR da Kürtlerin İslam’ın hakim olduğu dönemde devlet ile hiçbir problem yaşamadıklarını tekrar vurguladı. Zeynel ACAR, Hilafetin ilgası ile Doğuda kıyam gerçekleştiren Şeyh Said’in Allah Rasulünün hadisine binaen Hilafeti ilga eden devlet gücünü kırmak ve indirmek için mücadele ettiğini dile getirdi. Bugün Kürt meselesinin çıkış sebebinin Müslümanları vahdette birleştirecek bir halifelerinin olmamasına bağlayan ACAR, lokal projelerin asla bu meseleyi çözüme kavuşturmayacağını ifade etti. Çözümün ise İslam da birleşmek olduğunu bu birleşmeyi ise Hilafetin gerçekleştireceğini vurgulayan Acar, Hilafeti ikame etmek için çalışmanın farziyyetine ve önemine değindi.

Panel programı katılımcılardan gelen sorulara verilen cevaplar ile son buldu…

Bu haberler de ilginizi çekebilir