• DOLAR 34.231
  • EURO 37.342
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Gaziantep`te `Hukuksuzluk` Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ile Anadolu Gençlik Derneği, kızını okula almayan okul idarecileri hakkında suç duyurusunda bulunmak için karakola giden Güllü Çevik adlı bayanının Gaziantep Valisinin istediği üzerine savcılık talimatıyla gözaltına alınmasını, düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Adliye Sarayı önünde toplanan vatandaşlar, bir annenin, çocuğunun gasp edilen eğitim hakkının verilmesi için suç duyurusunda bulunmak için gittiği karakolda gözaltına alınmasını, sloganlar atarak protesto etti.

Yaşanan hukuksuzluğu protesto etmek için bir araya STK`lar adına basın açıklamasını Rahmet-Der Başkanı M.Faik Doğan okudu. Doğan, yaşananların zorbalık ve hukuksuzluk olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bir hukuk devletinde işleyişin böyle mi olması gerekir? Öğrenciyi okula almıyorsun, öğrenci velisi ne için okula alınmadığına dair gerekçe ibrazı için görüşmeye geliyor, ancak yasalar çerçevesinde verilecek cevap olmadığı için `güçlü olan haklıdır` mantıksızlığı içinde ` yavuz hırsız ev sahibini bastırır` atasözü fiilen gerçekleştiriliyor."

"Hiçbir Polis, Savcı ve Valiye Zulmetme Yetkisi Verilmemiştir"

Hiçbir Polis Savcı ve Valiye zulmetme yetkisinin verilmediğini belirten Doğan, "Siyasiler çıkıp azınlık haklarından, gayr-i Müslim vakıflardan bahsederken bu memleketin asıl sahibi olan Müslümanlardan ve çektiklerinden neden bahsetmiyorlar?" diye sordu.
Doğan, "İnsan hakkı ihlallerine sıfır tolerans tanıdıklarını defalarca ve her fırsatta dile getiren hükümet yetkilileri, tek gayeleri tesettür emrini yerine getirmek olan başörtülü öğrencilerin okullara alınmamalarını, hakarete uğramalarını, insanlık dışı bir uygulama olan tecride tabi tutulmalarını, hatta ve hatta dövülmelerini ve ailelerinin polis tehdidine maruz kalıp mahkemelere sevk edilmelerini insan hakkı ihlali olarak görmüyorlar mı?" dedi.

İslam Aleminin Öncülüğüne Soyunan Türkiye`de Neden Başörtüsüyle Okula Gidilemiyor?
İslam Aleminin Öncülüğüne soyunan Türkiye`de neden başörtüsüyle okula gidilemediğini soran Doğan, "Devlet tesettürün ve buna bağlı olarak başörtüsünün Allah`ın(cc) bir emri olduğunu Müslüman birey için dini bir vecibe olduğunu bildiği halde, neden yasaklama yoluna gider? Neden teminat altında olduğuna söz verdiği, kişinin inancına, ibadetine, hürriyetine müdahale edip engel olur?" şeklinde konuştu.

Türkiye`den göç ederek Almanya, Belçika, İngiltere`ye giden Müslüman şahısların kız çocuklarının ilkokuldan itibaren, hiçbir sorun ve engelle karşılaşmadan başı örtülü olarak okula gönderdiklerinin belirten Doğan, "Yüzde 99`u Müslüman olan ve yeri geldiğinde İslam aleminin öncülüğüne soyunan Türkiye`de neden bir Müslüman, çocuğunu kendi vergisi ile yapılan okullarda okuyamıyor? Bu husus çelişki olmaktan da öte açık zulüm değil midir?" dedi.

"Gözaltındaki Öğrenci Velisi Derhal Serbest Bırakılmalıdır"

Son olarak yetkililere seslenen Doğan,"gözaltındaki mağdur edilen öğrenci velisi derhal serbest bırakılsın ``geleceğimize bir tuğlada sen koy``diyen sayın vali bu talihsiz talimata son versin ve hükümet yetkilileri kendi halkıyla barışık, onların beklenti ve gerçeklerine sırt çevirmesinler."dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcısının başörtülü öğrenci velisini Gaziantep Valisi Erdal Ata`nın isteği üzerine gözaltına aldırdığı iddia edildi.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir