• DOLAR 34.235
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2932.095
  • ...
Gaziantep`teki Hukuksuzluğa Tepkiler Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Gaziantep`te, başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakılan Şehitkamil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Ayşe Çevik`in Annesi Güley Çevik, okul yönetimini şikayet için gittiği Polis Merkezinde Savcılık talimatıyla gözaltına alınmasına Tesettür Seferberliği Platformu yaptığı basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.
 
"Annesinin Başörtüsü İçin Şehit Kamil`i Şehit Eden Zihniyet Yine Hortladı"
1920`de annesinin yüzündeki örtüyü indirmek isteyen düşman askerine kafa tuttuğu için Antepli Kamil`i şehit eden zihniyetin yine aynı nedenle tekrar hortladığını belirten TESSEP Başkanı Salih Demir şu şekilde konuştu: "Henüz 14 yaşında iken annesinin başörtüsünü indirmek isteyen işgal askerlerine karşı çıktığı için Kamil`i şehit eden zihniyet maalesef yine hortladı. Üzücüdür ki, Şehit Kamil işgalci Fransızlara karşı mücadele vermişken, bu gün Şehit Kamil`in torunları konumundaki kişiler, başörtüsü yasağını uyguluyorlar. Sağduyulu ve duyarlı Şehit Kamil ruhlu insanların, derhal bu duruma gerekli tepkiyi göstermeleri gerekir." dedi.
 
"Anne Serbest Bırakılmalı ve Bu Uygulamayı Yapanlar Hakkında Soruşturma Açılmalı"
Hakkını aramak için gittiği polis karakolunda gözaltına alınan annenin serbest bırakılması gerektiğini belirten Demir açıklamasını şu şekilde sürdürdü: " Kızını okula almayan okul yönetiminden şikayetçi olmak için gittiği polis karakolunda savcılık talimatı ile gözaltına alınan anne derhal serbest bırakılmalıdır. Başta hükümet olmak üzere, İnsan Hakları savunucuları, STK`lar bu hukuksuz duruma haklı tepki göstererek bu keyfi durumu kınamalıdırlar. Hükümet acilen bu olaya el atmalı bu konu hakkında bir çözüm sunmalı ve bu hukuksuz ve keyfi uygulamayı yapanlar hakkında soruşturma açılmalıdır."dedi.

 
Halil Gültekin-A. Hakim Kurt- iLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir