• DOLAR 34.235
  • EURO 37.297
  • ALTIN 2928.631
  • ...
Adana`dan Gaziantep`teki Başörtü Yasağı Zulmüne Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanaç Platformu, Gaziantep`te kızının eğitim hakkını savunurken polis tarafından gözaltına alınan anne Güley Çevik`e yapılan zulmü kınayan bir açıklama yaptı.

Şehitkamil İMBK İlköğretim okul öğrencisi Ayşe Çevik`in başörtülü olduğu gerekçesiyle okul idaresi tarafından okula alınmadığı, bununla ilgili anne Güley Çevik`in hukuk mücadelesi başlattığı ancak bu süreçte başka bir hukusuzluğa maruz bırakılarak gözaltına alındığını belirten Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanaç Platformu Yetkilisi Ekrem Ertaş; "Biz platform olarak bu hukuksuz uygulamaları takip ediyoruz. Gaziantep`te olan bu olay ilk değil. Bunla ilgili ailelerle görüştük. Yine hukuk çerçevesinde kızlarının haklarını savunan bu aileler, sürekli haksızlığa uğruyorlar. Son olarak da bu anne, kızını okula almayan okul idaresiyle ilgili hukuk mücadelesi için karakola müracaat etmek istemiş. Ancak ne hikmetse sorunun çözülmesini beklerken savcılığın talimatıyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış." dedi

Başörtüsü yasağının savunulabilecek hiçbir yönünün olmadığını belirten Ertaş; "Acaba yapılan bu hukuksuzluklarla Müslüman ve mütedeyyin halkımıza göz dağı verilerek siz hakkınızı savunamazsınız mı?" denmek isteniyor. Nüfusunun yüzde doksan dokuzunun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsü yasağının olması zaten başlı başına bir zulüm değil mi? Halkının genelinin Müslüman olduğu ülkemizde başörtü yasağını savunan kim? Neredeyse tüm partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın son bulmasını istediği bu yasağın devamını savunan kim?" şeklinde tepki gösterdi.

Gözaltı olayını kınayan Ertaş; "Biz de platform olarak bu olayı kınıyor ve yetkililerce sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." dedi.


Ayhan Kaya-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir