• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
HÜDA PAR heyeti Kilis`te incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki parti heyeti ile birlikte son zamanlarda Suriye tarafından atılan roket mermilerinin hedefi olan Kilis`te bazı incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat`a il yönetimi ile Kilis İl Başkanı Ahmet Kurt ve il yönetimi de hazır bulundular.

Heyet ilk olarak 19 Nisan Salı günü Suriye tarafından atılan 3 roketten birinin hedefi olan Helvacıoğlu Mahallesi'ndeki Bilal-i Habeş Camii ile diğer roketlerin isabet ettiği evi ve aracı zarar gören vatandaşı ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.

Heyet daha sonra, Cumhuriyet ve Helvacıoğlu mahallelerinde bulunan esnafı ziyaret ederek, sorun ve önerilerini dinledi.

HÜDA PAR heyetine sorun ve sıkıntılarını ileten Kilis esnafı, Suriye`de yaşanan gelişmelerden çok zarar gördüklerini, her an ölüm ile burun buruna kaldıklarını ve buna rağmen Suriye sınırında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığından yakınarak, sınırda gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Kilis`te yaptıkları incelemeleri ve temasları hakkında İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Erat, sivil insanların yaşam alanlarına roket atmanın, bombalamanın ve can kayıplarına neden olmanın hiçbir şey ile izah edilemeyeceğini söyleyerek, yetkililere acilen önlem alınması gerektiğini belirtti.

Kilis halkının Suriye`de yaşanan gelişmelerden dolayı diken üstünde olduğunu söyleyen Erat, uluslararası emperyalist güçlerin 1916`da Sykes Picot antlaşması ile beraber İslam ülkelerinin arasına onlarca sınırlar çizerek İslam coğrafyasını bugünkü hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Erat, “Sykes Picot antlaşmasına göre, bu sınırlara 100 yıl bir ömür biçilmişti ve bu 100 yıl da şu an dolmuştur. Dolayısıyla şu anda yeni sınırlar çizme projeleri var. Bununla beraber İslam ülkelerini tek tek işgal ediyorlar. Fiili olarak kendileri müdahale edip savaşma yerine vekâlet savaşları ile oradaki örgütleri destekleyerek ülke içerisinde işgallerini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bununla beraber hem silahlarını satıyorlar, hem de bu bölgelerde her türlü gayri meşru emellerine en kolay şekilde ulaşma imkânı elde ediyorlar.”ifadelerini kullandı.

"Suriye`deki savaşa hala bir çözüm bulunamadı"

Suriye`deki iç savaşın gittikçe derinleştiğine dikkat çeken Erat, “Suriye iç savaşında halen bir çözüm bulunamadı. Bununla beraber Türkiye de bu savaşın içerisine çekilmeye çalışıyor. Bu roketlerin atıldığı Kilis ilimizde sivil insanlar yaşıyor. Sivil insanların yaşam alanlarına roket atmak, bombalamak ve can kayıplarına neden olmak hiçbir şey ile izah edilemez. Sivil insanların yaşam alanlarına bu tür eylemler gerçekleştirmek terör eylemleridir. Biz bunu amasız ve fakatsız kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yetkilileri ciddi güvenlik tedbirleri almalı

Suriye tarafından atılan roketlerin hedefi olan Helvacıoğlu Mahallesi'nde bulunan Bilal-i Habeş Camisi ve mahalle sakinlerinin evlerine yaptıkları ziyaret ile ilgili olarak bilgi veren Erat, tüm Kilis halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları kaydetti:

“Camiye ve cami lojmanına isabet eden roketten dolayı caminin içi darmadağın olmuş, cami lojmanı yıkılmış. Allah`a şükür buradaki görevli kardeşimiz o esnada evde değillermiş. Bu konuda çok ciddi güvenlik önlemleri alınması gerekiyor.  Tüm Kilis halkımıza geçmiş olsun diyoruz.”  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir