• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Batman'da umre kafilesine seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da umreye gidecek olan vatandaşların umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri, Batman’da özel bir şirket tarafından yapıldı.

Özel şirketin konferans salonunda yapılan seminere, umreye gidecek 45 vatandaş katıldı. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Umre Eğitim Rehberi Yetiştirme Eğitim Görevlisi Yasin Yağcı tarafından seminerde umre yolculuğu ile ilgili bilgiler verildikten sonra umrenin dindeki önemi, bu ibadetin ifa ediliş şekli geniş şekilde anlatıldı. Umre ibadeti, ihram, ihram yasakları, tavaf, sa’y gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı.

Yetkililerden İsa Koyun, umreye gidecek olanlara seminer vermek ve kendilerini umre konusunda bilgilendirmek amacıyla program düzenlediklerini belirtti.

Umreye gidecek olanların orada zorluklarla karşılaşmamaları için umre öncesi detaylı bir şekilde bilgiler vermek istediklerini ifade eden Koyun, “2 Mayıs tarihinde Batman’dan İstanbul’a ve oradan da kutsal topraklara gideceğiz. Umre ziyareti öncesi 45 kişilik gruba deneyimli hocamız tarafından bir program düzenledik. Amacımız, umreye gideceklerin birbirleriyle kaynaşması ve daha önce umreye gitmeyenlerin orada yapması gerekenleri izah edip, ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmeleridir.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir