• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Angela Merkel bugün Kilis`e geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermanns ile birlikte bugün Gaziantep`e geliyor.

Gaziantep ziyareti sırasında Kilis`teki mülteci kampında incelemelerde bulunacak olan Merkel ve üst düzey AB yetkilileri, AB`nin mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilk aşamada 3 milyar Euro tutarında bir fon sağlanmasını öngören anlaşmanın uygulamasını değerlendirecek.

Almanya Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile AB`den üst düzey yetkililerinin bugün Türkiye`ye yapacakları ziyaret sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gaziantep yakınlarındaki bir sığınmacı kampını gezeceklerini söyledi.

PROJE BAŞLATILACAK

Ziyaretin ağırlıklı konusunun Türkiye`deki sığınmacılarla ilgili projelerin finansmanı olacağını ifade eden Seibert, Suriyeli sığınmacıların daha onurlu bir şekilde yaşayabilmeleri, korunabilmeleri, aç kalmamaları ve çocuklarının eğitilebilmesi için AB`nin ilk aşamada 3 milyar Euro, 2018 yılı sonuna kadar da ilave olarak 3 milyar Euro daha vermeyi öngördüğünü hatırlattı. Liderlerin Gaziantep`te sığınmacı aileler ve çocuklarıyla ilgili olarak hazırlanan bir projeyi de başlatacaklarını kaydeden Seibert, Merkel`in burada sığınmacılarla konuşacağını, Davutoğlu ile de görüşme yapacağını, daha sonra da Gaziantep Üniversitesi`nde ortak basın toplantısı düzenleneceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir