• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Qamişlo`da çatışmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin sınırındaki Qamişlo kentinde 2 gün öne Suriye rejim askerleriyle PYD`nin askeri kanadı YPG arasında başlayan çatışmalar sürüyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Qamişlo`nun özellikle Cuma ve Alaya mahallelerinde çatışmaların yoğunlaştığı belirtildi. Öte yandan YPG`nin bugün kentteki camilerde Cuma namazının kılınmasını engellediği öğrenildi.

Bugün sabah saat 04.00 sıralarında ise Şemmar aşiretine bağlı silahlı güçlerin Cezire Kantonu diye tabir edilen bölgede, müttefikleri olan YPG`ye bağlı 8 kişiyi öldürüp silahlarını aldıkları bildirildi.

Cezire Kantonu Eş Başkanlığı koltuğunda Suriye ve Irak'tan Suudi Arabistan ile Ürdün'e kadar geniş bir alana yayılan Şemmar aşiretinin lideri Humeydi Dehham el-Hadi ile PYD`li Hediye Yusuf oturuyor. El-Hadi, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDGUK) eski Başkanı Ahmed el-Cerba`nın amcaoğlu. El-Cerba aynı zamanda Suriye Klanlar Devrimci Konseyi üyesi ve Suudi rejimiyle de yakın ilişkilere sahip.

“Demokratik Suriye Güçleri” adlı oluşumun iki önemli aktörünün kendi aralarında çatışmaya başlaması ise dikkat çekici bir ayrıntı olarak görünüyor.

Çatışmaların şiddetini artırmasıyla bölgede yaşayan halkın, evlerini terk ederek güvenli bölgelere göç etmeye devam ettiği bildirildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir