• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batman'da PKK'ye ait sığınaklar imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, Hasankeyf ve Gercüş ilçesi bölgesinde PKK’ye ait olan ve  içinde yaşam malzemesi, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu 4 sığınak tespit edilerek imha edildiği bilfirildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Batman’ın Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri ile Siirt ili Güneşli köyü mülkî sınırları içerisindeki bölgede yapılan arazi araması esnasında BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 4 ayrı sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklar içerisinde; EYP yapımında kullanılan malzemeler, EYP düzeneğini patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Örgüt mensuplarınca kullanılan 4 adet sığınak kullanılamaz hale getirilerek, sığınak içerisinde ele geçirilen malzemelerden delil teşkil edenler Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alınmış, diğerleri ise olay yerinde imha edilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, bölgede yaşadığı değerlendirilen PKK'lilerin yakalanması için operasyonlara devam edildiği belirtildi. (İLKHA)


 











Bu haberler de ilginizi çekebilir