• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
`Mescid i Aksa`nın kurtuluşu Kur`an ve sünnete sarılmakla olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa`ya gelen Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Nureddin İshak Recebi, İLKHA`ya Mescidi-i Aksa ve dünya Müslümanları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mescid-i Aksa`nın özgürlüğüne kavuşması için Müslümanların yöneticilerini düzeltmek için var güçleriyle mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Şeyh Nureddin, bunun da ancak tekrar Kur`an`a ve sünnete dönmekle mümkün olacağını belirtti.

Şanlıurfa halkının Mescid-i Aksa sevgisi karşısında çok duygulandığını ifade eden Şeyh Nureddin, “Ben bugün bu mübarek kalabalığı görünce Mescid-i Aksanın bana verdiği mesajı bir kez daha hatırladım. İnşallah bu insanlar kalplerinde taşıdıkları imanı tüm dünyaya ilan edecekler. Bu kalabalık Mescid-i Aksaya doğru atacakları her adımda, Mescid-i Aksa`nın ‘beni kurtarın` mesajını duyacaklardır. Bu kalabalığı görünce Mescid-i Aksa`nın ‘Beni kurtarın` mesajının herkese ulaştığını gördüm.” diye konuştu.

“Müslümanlar! Mescid-i Aksa`yı siz kurtaracaksınız”

Siyonistlerin bölgedeki yerel yönetimi dahi hiçe sayarak Mescid-i Aksa`ya her türlü saldırıyı yaptığını belirten Şeyh Nureddin, tüm Müslümanlara seslenerek ‘Müslümanlar Mescid-i Aksa`yı siz kurtaracaksınız` dedi.

Mescid-i Aksa`nın özgürlüğüne kavuşması, Müslümanların yöneticilerini düzeltmek için var güçleriyle mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Şeyh Nureddin, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Siyonistler ve onların müttefikleri, İslam âlemini cetvellerle çizmiş, sınırlarla parçalara ayırmışlar. İslam toplumlarının kalpleri her ne kadar aynı duygu ile atsa bile maalesef onların başlarındaki yöneticiler, onları hareket edemez hale getirmişlerdir. Cenab-ı Allah`tan umudumuz Müslümanların bu yöneticilerini ıslah yoluyla düzeltmek için var güçleriyle mücadele etmeleridir. Bundan başka yolumuz da yoktur. Bunun dışında Müslümanlar ne Mescid-i Aksa karşısında ne de Filistinliler karşısında görevini yerine getirmiş olurlar.”

“Ümmete diriliş ruhunu tekrar kazandırmalıyız”

Şeyh Nureddin, “Ümmetin kurtuluşu yeniden Kur`an`a ve Resulullah`ın sünnetine dönmektir. Nitekim Resulullah ‘size iki şey bırakıyorum ki, bunlara sımsıkı sarıldığınız sürece doğru yoldan sapmazsanız. Onlar; Kur`an ve sünnettir` diyor. Bize düşen bunları tekrardan okuyarak Allah`ın bize verdiği mesajlarla bir daha buluşarak ümmete diriliş ruhunu tekrar kazandırmaktır. Ashab-ı Kiram bu şekilde yola çıktı, bizler de ancak bu şekilde yaparsak kurtuluşa erebiliriz. Mescid-i Aksa da ancak bu mücadeleyle kurtarılabilir.” şeklinde konuştu.  

Siyonistlere karşı ancak vahdet ile karşı durulabileceğinin altını çizen Şeyh Nureddin, ümmetin öncülük yapacak bir gençliğin oluşması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir