• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Valilikten Erciş'te ele geçirilen bombalı araca ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği, Erçiş'te ele geçirilen ve PKK’ye ait olduğu tespit edilen bomba yüklü kamyonetle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, PKK'liler tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edildiği bildirildi.

Söz konusu aracın bugün Erciş – Patnos Karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından durdurulmak istendiği ancak dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, aracın yola atılan lastik patlatan ile durdurulduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş – Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır.” denildi.

Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet büyük bidon içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir