• DOLAR 34.261
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2873.969
  • ...
`Yasin Börü ümmetin çocuğudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Yasin Börü Davası'nın 5'inci duruşmasını izleyen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Yasin Börü ve arkadaşlarının ümmetin çocukları olduğunu belirterek herkesi bu davayı sahiplenmeye çağırdı.

Yasin Börü Davası'nı masumiyetin davası olarak kabul ettiklerinin altını çizen Gündoğdu, "Bu davayı, medeniyetimizin medeniyet karşıtlarıyla mücadelesi içerisinde olduğu bir dava olarak görüyoruz. Onun için Yasin Börü ve arkadaşları için adalet istiyoruz." dedi

"Azmettirenler de yargılansın!"

Yasin Börü davasında azmettiricilerin de yargılanması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Bu davanın sadece içeride ifade verenlerle sınırlı kalmaması gerektiği beklentisi kamuoyunda olduğu gibi benim de beklentim. 6-7 Ekim olayları öncesi öldürmeye teşvik eden ve azmettirenlerin yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Eğer azmettirenler yargılanmazsa, eğer kamuoyu HDP'lilerin Kürt meselesinden anladığı şeyin din düşmanı millet düşmanı olduğunu göremezse bu büyük bir eksiklik olur. İnşallah Haziran ayında görülecek duruşmada Yasin ve arkadaşlarını katledenler hak ettikleri cezaları alsın. Ayrıca en az öldürmek kadar azmettirmenin de suçlu olduğu kanunlarımızca kesin olduğuna göre, azmettirenlerin de kendi siyasetinden ve payandası olduğu uluslararası şer odaklarının İslam'a karşıtlığından, bu gençlerin ölümlerine sebebiyet verenlerin de hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu davayı sahiplenen herkesten Allah razı olsun." diyen Gündoğdu "Yasin Börü ve arkadaşları bizim çocuğumuzdur, milletin çocuğudur, ümmetin çocuğudur. Millete ve değerlerine karşı olanların giriştiği bu katliamları kınıyoruz. İnşallah adalet, kamu vicdanını, millet vicdanını; Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri başta olmak üzere milletimizi rahatlatan bir karar alır diyorum.  Bu davayı sahiplenen, uzaktan yakından gelen, dua eden, Yasin Börü bizim çocuğumuz, diyen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya, M. Hüseyin Temel - İLKHA)

 

 








 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir