• DOLAR 34.277
  • EURO 37.676
  • ALTIN 2889.28
  • ...
Üniversite öğrencilerinden Yasin Börü Davası`na destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davaya üniversite öğrencilerinden de destek geldi.

Türkiye`nin çeşitli illerinde bulunan üniversite öğrenci toplulukları, davanın görüldüğü Ankara Adalet Sarayı önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Öğrenci toplulukları adına basın metnini okuyan Serkan Aksoy, Yasin Börü`yü katledenlerin insanlığı katlettiğini söyledi.

"Biz sokakta görülen zulmün burada devamını istemiyoruz"

Yasin Börü ve arkadaşlarının nasıl bir vahşetle katledilişinden bahseden Aksoy, "Hayvanı dahi dehşete düşüren bir anlayışın yargılandığı, kamuoyunun Yasin Börü davası olarak adlandırdığı Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilişleri ile alakalı dava için toplanmış bulunmaktayız. Tuzak kuranların en hayırlısı olan Allah, Yasin'in şehitliği ile inananları bir safa toplamış ve inkâr edenleri bu hususu hesaba katmadıklarından ötürü rezil ve rüsva etmiştir. Yasin'i katledenler ve azmettirenler vahşilik ve pişkinliklerinden hiçbir şey kaybetmeden 'bir daha olsun bir daha yaparız' demektedirler. İnsaf dinin yarısıdır, insanın ise tamamıdır diyerek bu vahşi kitleyi ve anlayışı lanetliyoruz. Üniversiteli gençler olarak bizler mahşeri vicdanı yaralayan, toplumsal barışı dinamitleyen azmettiricileri başta olmak üzere; katil zanlıların hak ettikleri cezayı almalarını istemekteyiz. Tarih gösteriyor ki mahkeme salonları savaş meydanlarından sonra en müthiş zulümlerin işlendiği sahnelerdir. Biz sokakta görülen zulmün burada devamını istemiyoruz. Mahkemenin, amcamızın başındaki takkeden ziyade az önce bahsettiğimiz zalim ve hayvani tutumla ilgileneceğine inanmak istiyoruz.” dedi.

Davaya desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kötünün karşısında iyinin, zalimin karşısında mazlumun, batılın karşısında hakkın savaşını verme derdindeyiz. Herkesin çok fazla haklı olduğu, herkesin kendi 'mazlumu' üzerinden prim yapmaya çalıştığı ve herkesin kendi mazlumuna sahip çıkmaya çalıştığı bir zamanda bu ülkenin inanan gençlerine büyük bir vazife düşüyor. Biz biliyoruz ki inananlar kardeştir ve biliyoruz ki kişi sevdiği ile haşr olunacaktır. Biliyoruz ki şu dünya kısacık bir misafirliktir ve biz ebedi yurdumuzda yanımızda, zalimlerin, vahşilerin ve bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek olduğunu bilmeyen belhum adal`ların değil, başını okşadığımız yetimlerin, bir Habil ahlakıyla 'Onlar bize taş atsın, biz onlara et verelim' diyen Yasin'ler olsun istiyoruz. Rabbim bir kere daha böyle acılar göstermesin diye dua için buradayız.” (M. Hüseyin Temel, Ayhan Kaya – İLKHA)

 




 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir