• DOLAR 34.259
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2888.174
  • ...
Yıllardır sağlık ocağı var ama sağlık hizmeti yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Sergen (Sıpran) köyünde 10 yıldan fazla bir süredir sağlık ocağı yapılmasında rağmen sağlık hizmet verilmiyor. Köylüler, 6 mahalleden oluşan köylerine hizmet yapılmasını istiyor.

Bini aşkın kişinin yaşadığı köyde yıllardır sağlık hizmeti verilmediği için köylüler hastalarını kendilerine 15 kilometre uzakta bulunan Hani ilçesinde götürmek zorunda kalıyorlar.

Köy sakinlerinden Mehmet Erkuş,  yıllardır sağlık ocağı olmasına rağmen hizmet verecek tek bir sağlık çalışanının olmadığını söyledi.

Sağlık ocağının yapıldığından beri kapalı olduğunu dile getiren Erkuş, “Bu sağlık Ocağı 6 mahalleye aittir her mahallede 25 hane vardır. Ne bir doktor nede bir hemşire geldi. Soran kimse yok yetkili kimse yok gelip soran yok. Bunun yapılmasını istiyoruz. Biri hastalandığında başka bir yere götürüyoruz. Yetkilere sesleniyoruz.” diyerek köylerinde sağlık hizmetinin verilmesini istedi.

Köy sakinlerinden Ali Tarhan ise biri hastalandığında köylerinden uzak bir yere götürmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Yıllardır sağlık ocağı var ama hizmet yok ne gelen var ne soran, bir çocuk hastalandığında Diyarbakır veya Hani ilçesine götürüyoruz. Yetkililerden burayı hizmete açmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Başka bir köylü Resul Sibal, yıllardır sağlık ocağının bir faydasını görmediklerini söyleyerek, yetkililerden bu sıkıntılarının giderilmesini istedi. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir