• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
`Ümmetin yetimiydiniz ümidi oldunuz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hz. Muhammed`in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarında önemli mesajlar veriliyor.

“Sorunları çatışarak değil sulh ile çözmeliyiz”

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, etkinlikte yaptığı konuşmasında, sorunların çatışarak değil sulh ile çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Oğraş, “Ümmetin her cüzü bir bedenin azaları gibidir. Ümmetin bir cüzüne yapılan haksızlık tamamına yapılmış kabul ederiz. İller ve renkler Allah`ın renkleridir. Farklılıklar Rabbimizin buyurduğu gibi birbirini tanımak içindir. Farklılıkların üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihat birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ümmet bir olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Farklılıklar üstünlük sebebi olmamalı, mezhep farklılıkları düşmanlıklar olmamalıdır. Hepimiz İslam ile şeref kazandık. Kürde ve Türke de şeref veren aziz İslam`dır. Başımıza gelen musibetler İslam`dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor.” dedi.

“Ümmetin yetimiydiniz, ümidi oldunuz”

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, geçen yıl yaptığı konuşmasını hatırlatarak şunları söyledi; “Geçen sene dedim; ‘Ümmetin yetimleriydiniz, gururu oldunuz. Dilinizi yok saydılar, yokmuş gibi davrandılar. Allah yetimleri zayi etmedi; sizi de etmedi. Yetimliğin verdiği o mazlumlukla bile Allah varsa tüm dünya karşımızda olsa ne yazar dediniz. Sırtınızı Allah`a dayandınız. Atanız Selahattin gibi ‘Bizi dirilten tek şey peygamber sevdası` dediniz. Ama şimdi gurur olmanın ötesine geçtiniz. Ümmetin yetimiydiniz, ümmetin gururu oldunuz. Gururuydunuz ümmetin kefareti oldunuz. Kefaretiydiniz ümmetin ümidi oldunuz.”

“Analarımz bir Yasin`i kurban verdi ama 10 Yasin`i doğuracak”

“Nerede olursa olsun insanlık peygamber sevdasını sizden öğrenecek.” diyen Yıldırım,  “Yüreklerinizdeki feryat ne kadar büyük olursa olsun bunu yapacaksınız. Bunu göstereceksiniz. 1 yıl içerisinde Silopi, Şırnak Cizre`de Diyar-ı sahabede evleriniz yıkıldı, hanelerinize ateş düştü. Umut kefaret demem ondan dolayı, yıkılan evlere rağmen 70 yaşındaki dedelerimiz evden kurtardıkları bir bavul eşyayı aldılar. Ama Kuran-ı Kerim`i o çantaya koymadılar. Evleri yıkıldığı halde Kur`an`ı başında taşıyan bu Müslüman kim ne yapabilir. Tüm zalimler sesimizi duysun. Vallahi siz Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz. Öldükçe biz dirileceğiz. Analarız bir Yasin kurban verdi 10 Yasin doğuracak.” diye konuştu.

Peygamber sevdalısı halka Kürtçe seslenen Yıldırım; “Eğer bir olmazsak birer birer yok olacağız. Kimse birliğimizi bozamaz. Aynı kıbleye yöneliyor aynı Peygamberin ümmetiyiz. Bizde coğrafyaların sınırı yok. Müslüman nereye giderse mülteci değildir. Biz yeryüzünü mescit kabul eden bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz ancak muhacir oluruz. Ondan da gocunmayız. Sevdamız peygamber sevdasıdır. Sonuna kadar da bu sevdadan geri durmayacağız. Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri ile sınırlı kalmayacak. Kapı kapı dolaşacaksınız. Bu sevdadan mahrum olanların yüreğine o sevdayı ekeceksiniz. Siz öyle bir coğrafyadasınız ki o coğrafyanın altında coğrafyaya can veren şehitlerin kanları var. Hz Halit ile beraber gelen yüzlerce sahabenin ayak izleri var. Toprağın nefesi şehadetle beslenir. Hadi gelin o sevdayı yaydıkça yayalım. Toprak o sevdaya hazır. Bizden sadece çiftçilik istiyor. Şehitlerin ruhunu şad edelim. Torakları iman nuru ulaşsın inşallah. Vallahi sevdanın önüne geçen hiçbir şey yok. Ben o muhabbetin bu coğrafyada olduğunu biliyorum. İslam bizim için büyü bir sevda olsun. Kalkalım, oturalım İslam diyelim. Başta Yasin Aytaç Riyad Hüseyin olmak üzere şehitlerin toprağa döktüğü kanı zayi etmeyelim. Etmeyeceğinizi biliyorum.” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından Yunus Emiroğlu`nun seslendirdiği “Ya Muhammed” adlı şiirinin okumasıyla devam ediyor. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir