• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihi program büyük bir coşkuyla başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa`nın (SAV) mübarek viladetinin yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yüzbinlerin katılımıyla büyük bir coşku ve heyecan ile Kur`an-­ı Kerim ile başladı.

Bu yıl “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine izdihamın ve yığılmadan dolayı sunucular, olası bir sıkıntının yaşanmaması için sık sık uyarılarda bulunduğu görüldü.

Program öncesi okunan ezanla birlikte alanda cemaatle namaz kılındı. Sunuculuğunu Yunus Emiroğlu ile Mehmet Emin Gülsever`in yaptığı programda okunan ilahi ve marşlarla alanda bulunan kitlede büyük bir coşku yaşanırken halkın sık sık tekbir ve salavatlar getirerek söylenen marşlara, ilahilere ve kasidelere eşlik ediyor.

6-8 Ekim 2014 tarihinde saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının ile 9 Haziran 2015 tarihinde katledilen Aytaç Baran`ın üzerine resmedildiği ve üzerinde “Bizler şehitlerimizi unutmadık” yazılı büyük brandaların asıldığı Kutlu Doğum alanına Kürtçe, (Kurmanci Zazaki), Türkçe ve Arapça ‘Kutlu Doğum Etkinliğine Hoş Geldiniz' yazılı afişler asıldığı dikkat çekti.

Büyük bir coşku ve heyecanın yaşandığı Kutlu Doğum etkinliği Şam Emeviye Camii Müezzini Şeyh Münir`in Kur`an-ı Kerim ile saat: 13.00`te başladı. Kur`an tilavetinin ardından etkinlik Özem Ajans sanatçılarının seslendireceği ilahi ve marşlarla devam edecek. (İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir