• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İŞKUR'dan engellilere yönelik projeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından yapılan açıklamada, İŞKUR ve STK’lar işbirliğiyle engellilere yönelik 13 yeni proje ile 150 engelli vatandaşın yararlanacağını belirterek, bu yıl içinde engelli projeleri bütçesinin bir milyon 479 bin TL olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların yararına İŞKUR tarafından finanse edilen ve düzenlenen mesleki eğitim projelerin devam ettiğini belirten Eviz, “İŞKUR, bu hedef kitleyi önemsiyor ve bunların çalışma yaşamına katılabilmeleri için gerçekçi, iş piyasasına uygun, etkin ve verimli projelerin teklif edilmesini, uygulanmasını önemli bir görev olarak değerlendiriyor. Bu anlamda; Engelli STK’larımızın aktif olarak diyalog içerisinde oldukları kurumumuz işbirliğiyle 2016 yılı içerisinde devam eden 7 projenin yanı sıra 2016 yılı 1.proje döneminde 9 farklı mesleki eğitim dalında 13 projemiz daha 150 engelli vatandaşımız yararlanacaktır. On üç projenin toplam bütçesi 969 bin 794 TL’dir. İŞKUR il Müdürlüğümüz, bu eğitim ve iş kurma süreçlerinin, mevzuata uygun yürütülmesi ve verimli olması için gerekli hassasiyeti gösterecek ve denetim-rehberlik görevini yapacaktır.” dedi.

Yeni projelerin duyurusu

2016 yılı 2. Proje Dönemi içerisinde yeni proje sunacakların, İŞKUR’a 10 Haziran tarihine kadar kurumda hazır olacak şekilde projelerini komisyona sunmaları gerektiğini hatırlatan Eviz, “Batman ili işgücü piyasası taleplerini dikkate alarak ve engelli vatandaşlarımızın mesleki eğitim ihtiyaçlarını gözeterek hazırlamaları tavsiye edilmektedir. Birçok büyükşehirden bile daha fazla kaynak almamıza vesile olan engelli STK’larımıza bu anlamda teşekkür ederken,  Batman’a daha çok proje kazandırmak için bu iki konuyu önemsemeleri, İŞKUR’la dayanışma içerisinde olmaları önem arz etmektedir.” diye konuştu.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir