• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Cezaevindeki infazın ayrıntıları netleşmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan`ı öldürmekten ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken`in Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevinde silahlı saldırıya uğramalarının üzerindeki sır perdeleri aralanmaya başlandı.

Katil zanlısı olduğu ileri sürülen Gültekin Alan isimli mahkumun, infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak koğuşu açtırıp cinayeti işlediği iddia edildi.

İddiaya göre, katil zanlısı olduğu belirtilen Gültekin Alan, tuvaletten aldığı tabancayı infaz koruma memurunun başına dayayarak ölüm tehdidiyle Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken`in koğuşunu açtırdı. Ardından baba oğula kurşun yağdıran Alan, daha sonra silahını infaz koruma memurlarına verip teslim oldu. Olayda Ahmet Suphi Altındöken ölürken baba  Necmettin Altındöken ise ağır yaralandı.

Cinayet zanlısı Alan`ın 50 yıl hapis cezası olduğu, 14 ay önce de İzmir`den Adana`ya nakledildiği öğrenildi. Olayda kullanılan tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğu bilinmezken cinayetle ilgili zanlı Alan ve bazı mahkumlar ile cezaevi personelinin sorgulandığı belirtiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir