• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Batman'da 'Yuri Gagarin ve Uzayda Yaşam' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Atatürk İlkokulu’nda Mezopotamya Astronomi Derneği (MAD) Koruyucu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, tarafından İlkokul öğrencilerine ‘Yuri Gagarin ve Uzayda Yaşam’ konulu seminer verildi.

Seminer Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda Batmanlı Astronom Mahmut Tekeş, Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin Tekin, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla seminer gerçekleşti.

Öğrencilere 12 Nisan 1961 yılında uzaya çıkarak dünya yörüngesinde tur atan ilk astronot Yuri Gagarin’in hayatı anlatılarak, nasıl uzaya gittiği konusunda bilgi verildi. Yaklaşık bir saat Yuri Gagarin’in uzay konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren Tekeş, öğrencilerin uzay konusundaki sorularına cevap verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Mezopotamya Astronomi Derneği (MAD) Koruyucu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, “Batman’da ‘Yuri Gagarin ve Uzayda Yaşam’ konulu bir seminer verdik. Dünya geneli yapılan bu etkinlik Türkiye’de de belli noktalarda yapılıyor. Yaptığımız seminerde 12 Nisan 1961 yılında ilk insan uzaya çıkmıştır ve ondan sonra uzaya çıkan insan nasıl yapıyor neler yapıyor üzerine öğrencilere bilgi verdik. Öğrenciler bu konuda daha çok bilgi sahibi oldular. Öğrencilere hem uzayı hem evreni hem de çocukların birinci hayali astronotlar neler yapıyor üzerine konuştuk.” dedi.

12 Nisan’da bütün dünyada etkinlikler yapıldığını ifade eden Tekeş, “Türkiye’de de 6 noktada yapılıyor. Türkiye’deki etkinlikler Batman’da Atatürk İlkokulu, İstanbul’da İstanbul Özel Koleji, İzmir’de Ege Üniversitesi, Eskişehir’de Ailem Anaokulu Ankara’da Hacettepe Üniversitesi ve Orda Doğu Teknik Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’nın ötesinde sadece memleketim Batman’da oldu.” şeklinde belirtti.  

Tekeş, hava muhalefeti nedeniyle gündüz veya gece gökyüzü gözlemi yapılamadığını ifade etti. (M.Sait Çelik – İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir