• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
`Sosyal medyayı neden kapıyorsunuz?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da gençlerle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir öğrencinin, "Gençler olarak sosyal medya kullanıyoruz. Ama her olaydan sonra sosyal medya kapatılıyor. Herkes bir çözüm bulup giriyor. Neden kapatıyorsunuz?" sorusunu da yanıtladı. Habertürk TV'den yayınlanan programda Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bu kadar iletişim teknolojisinin geliştiği bir dönemde hiçbir şeyin gizlenmesi, de engellenmesi de mümkün değil. Ben bir akademisyen olarak hiçbir kanaatin engellenerek durdurulacağı kanaatinde değilim. Ama bazı durumlarda siz de benim yerimde olsanız bazı kararları almak durumunda kalabilirsiniz. Mesela Ankara Kızılay saldırısı oldu. Öylesine kötü görüntüler oldu ki. Allah muhafaza bir an böyle bir olayda bir yakınınızın olay yerinde bedeni etkilenmiş halde olduğunu düşünün. Bir anda bütün bu görüntülerin sosyal medyada yayıldığını düşünün. Dünyanın her yerinde terör olayı olduğunda bazı kontrollü yasaklar gelir. Paris saldırısı oldu mesela, hiç görüntü gördünüz mü? Çünkü hemen durdurdular. Biz de bazen böyle durumlarda bu tedbirleri alıyoruz. Bir insani boyutu var. Bir diğeri de teröristlerin emellerine ulaşamaması. Teröristler zaten korku oluşturmak için bu olayları yapıyorlar. O görüntülerin sosyal medyada süratle yayılması, teröristlerin amaçlarına ulaşması için araç haline dönüşüyor. Bunu dengelemek gerekiyor.

Bazen de açıkçası mesela 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi Yasin Börü'nün öldürüldüğü, gençlerin katledildiği olaylarda sosyal medya kullanılarak eylem planlandığı anlar oluyor. Böyle durumlarda insanların can güvenliğini korumak ve teröristlerin etki alanını daraltmak için böyle tedbirler alınıyor. Ama bu kalıcı olmuyor Prensipte bu kadar teknolojik imkânların geliştiği bir dönemde kalıcı yasaklarla bir yere varılmayacağını hepimiz biliyoruz.

Bazı terör olaylarının organizasyonu şifreli olarak sosyal medya üzerinden yürütülüyor. İstihbarat birimlerimiz bunun üzerinde çalışıyor. Sosyal medya için olumlu kullananlara sınırsız kullandırılmalı. Olumsuz kullananlar için de önüne geçilmeli."

Başbakan Davutoğlu daha sonra salondaki gençlerden Whatsapp`ta grup kurmalarını istedi. Davutoğlu, kendisini de gruba eklemek isteyenlerle şakalaştı, "Tamam" dedi. Ancak isminin "Messi" değil "Ahmet Hoca" diye kaydedilmesini istedi.

Üniversitede ilk tercihim orasıydı
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni yazdım. Sonunda ilk tercihime girdim. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim işi yaptım. Aşkla seversen o meslek seni iyi bir yere götürür."

Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon kişiye iş imkanı bulduk. Çok genç bir nüfusumuz var. Koşarak nüfusumuza iş yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziz Sancar örneği. Eğer aşk ile severseniz iş sizi bulur, sizi işi bulursunuz."

Murat Çetinkaya, güvenimizi kazanmış bir arkadaşımız
700 bine aşkın vatandaşımıza kamuda iskan hakkı vereceğiz. Merkez Bankası, ehliyet ve liyakatın öne çıktığı bir kurumdur. Erdem Başçı, görev süreci içerisinde çok önemli hizmetler yaptı. Çok kıymetli bir ekonomist ve akademisyendir. Aylardır Merkez Bankası Başkanı nasıl seçilecek diye pusuda bekleyenler var. Piyasalar ise güven unsuru olarak gördü. Murat Çetinkaya, güvenimizi kazanmış bir arkadaşımız."

Habertürk/haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir