• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
LGBTİ`lilere tepkiler gelmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yapılması planlanan LGBTİ etkinliğine tepkiler toplumun her kesiminden gelmeye devam ediyor. Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Diyarbakır`da yapılaması planlanan LGBTİ etkinliğine tepki göstererek, sözkonusu planlanan etkinliğin derhal iptal etmesi çağrısında bulundu.

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü Gökdemir yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman Kürt halkının diğer Müslüman halklar gibi fıtratı din üzere kurulmuş İslam ümmetinin ayrılmaz bir parçasını olduğunu belirterek, tarihsel süreç içerisinde İslam ümmetinin bünyesinde Kürtlerin İslam`a bağlılığı tarihe şan verdiğini ifade etti.

Yerli piyonlara işaret eden Gökdemir, “Ne yazık ki Müslüman Kürtler içerisinde ‘nevzuhur` diye tabir ettiğimiz İslam düşmanı batılı emperyalistlerin yerli piyonları konumunda rol alan Marksist Leninist köhnemiş zihniyet bu halkı dininden, değerlerinden, kültüründen ve Yüce Ahlaki ilkelerinden uzaklaştırmak istemektedir.” dedi.

“HDP/PKK, ahlaksızlaştırma misyonunu üstlenmiş”

HDP/PKK`nin zihin yapısına da dikkat çeken Gökdemir daha sonra, “Batılı emperyalistlerin onlarca yıl Müslüman ümmeti üzerinde gerçekleştiremediği ahlaksızlık ve din düşmanlığı uygulamalarını bu kez sözde Kürt halkı adına hamilik ve kurtarıcılık rolüne bürünen HDP/PKK zihniyeti bu ahlaksızlaştırma misyonunu üstlenmiş görünmektedir.” ifadelerini kullandı.

Gökdemir açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu insanlık dışı ve ahlaksızlık örneğini İslam kültür medeniyetine yüzyıllarca beşiklik etmiş Peygamberler ve Sahabeler diyarı iffet, haya ve namusuna duyarlıkta nam salmış Diyarbakır`ımızda LGBT gibi sapık ve hayvandan daha aşağı ahlaksız bir çalıştayı yapması Diyarbekir adına utanç vericidir. Bu halkın hiçbir inanç, kültür ve değerlerine uymayan tamamen hayvani güdüleri öne çıkaran bu tür melanet organizasyonlar sadece uşağı oldukları ağababalarını memnun etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir.”

“Üç ayların hürmetine barış çağrısı yapanlar samimiyetten uzak”

HDP`nin toplumdaki çelişkilerine vurgu yapan Gökdemir, “Bir taraftan ‘Sivil Cuma` adı altında sözde resmi ideolojinin din anlayışını eleştirip, İslami bir söylem ile Mübarek Üç ayların hürmetine barış çağrısı yapanların tüm bu olup bitenleri samimiyetten uzak, sırf kirli emellerini gerçekleştirmek amacı ile halkın huzuruna maske ile çıktıkları aşikâr olmuştur. Unutulmamalıdır ki; Bunlar bu yaptıkları ile gittikçe Müslüman Kürt halkından uzaklaşmakta ve günü geldiğinde ağababaları tarafında kullanılmış bir mendil misali kendilerini tarihin çöplüğünde bulacaklarından da eminiz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; LGBTİ rezaletinin hiçbir dini ve inanç akımı tarafından makul karşılanmadığı bir sosyo-kişilik bozukluğu olarak tanımlayan Gökdemir, bu etkinliğin bu topraklarda tanıtılmasının Kürt halkına yapılmış büyük bir hakaret olarak niteledi.

“Lutiliğe karşı gerekli tedbir alınmalı”

Hükümetin, 'Dindar Nesil' hatırlatmasında da bulunan Gökdermir, “Bizler; Hükümetin 'Dindar nesil' istiyoruz söyleminin sadece sözde kalmamasını diliyoruz. Ülkemizi ve özelikle bölge halkını özgürlükler adı altında Yüce Allah`ın Kur`an-ı Kerimde lanetlediği Lut'ilige karşı gerekli tedbirleri almasını, aile değerlerini dinamitleyen bu gibi ifsat organizasyonlara karşı yasal düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Organizasyonun iptal edilmesi çağrısında bulunan Gökdemir açıklamasının devamında, “Diyarbakır Sümerpark Ortak Yaşam Alanında yapılması planlanan bu rezalet organizasyonunu gerçekleştiren başta HDK bileşenleri ve onlara arka çıkan Büyükşehir Belediyesini bir an önce organizasyonunu iptal etmeye davet ediyoruz. Ayrıca böylesi bir melanete yer ve imkân tanıdığı için Müslüman Kürt halkından özür dilemeye ve 'Dinimiz namusumuzdur' ilkesini düstur edinen bu halkın sinir uçlarına dokunmamaya karşı uyarıyoruz.” şeklinde açıklamasına devam etti.

Gökdemir daha sonra şöyle devam etti: “Bu güne kadar tüm uygulamaları ile Müslüman Kürt halkını; inancından, dininden ve ahlaki ilkelerinden uzaklaştırmaya hedef edinen habis akım daha dün gibi Hendek/Çukur siyaseti ile bu bölge halkına ait hiçbir değeri paylaşmadığını ispatlarcasına çatışma ortamındaki uygulamaları ile kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bizler halkımıza bu habis zihniyeti ve işbirlikçilerini tanımalarını ve genç nesillerini bu melanet akıma karşı koruma ve uyanık olmaya davet ediyoruz.”

Gökdemir son olarak, HDK`nin yarın Diyarbakır`da yapmaya çalışacağı LGBTİ etkinliğine tepki gösteren İslami STK`ların, aynı gün kitlesel basın açıklamasıyla protesto eylemi yapacaklarını hatırlatarak, “10 Nisan Pazar günü saat 13.30`da Sümer park yaşam alanında HDK`nın organize ettiği LGBTİ organizasyonuna karşı tüm duyarlı sivil toplum kuruluşlarını ve Müslüman Kürt halkını yasal tepkilerin vermeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir