• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Emziren anneler kanserden korunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meme Kanseri ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Memorial Diyarbakır Dicle Hastanesi tarafından Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Gül Apaydın öğrencilere meme kanserinin tanısı ile tedavisi ve risk faktörleri hakkında bilgi vererek, bebeğini emziren annelerin meme kanserine karşı korunduğunu belirtti.

Meme kanserinin tüm dünyada ve Türkiye’de her 8 kadından birini yaşamı boyunca etkilediğini belirten Apaydın, kadınlarda görülen kanser türleri arasında ilk sırada yer aldığını ifade etti.  

Apaydın, günümüzde erken tanı ve yeni tedavi yöntemleri sayesinde, hastaların önemli bir kısmı sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, “Güçlü bir bağışıklık sistemi, tüm hastalıklarda olduğu gibi meme kanserinden korunmada da etkili bir faktördür. Düzenli yaşam ve sağlıklı beslenmenin meme kanserine karşı koruyucu olduğu söylenebilir.” dedi.

Apaydın ayrıca 30 yaşın altında çocuk sahibi olan, bebeğini düzenli olarak emziren annelerde meme kanseri riskinin normale göre daha az olduğunun görüldüğünü sözlerine ekledi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği toplantı, Apaydına sorulan sorularla sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir