• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Gaziantep'te PDY operasyonu: 6 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te ‘Paralel Yapı’ya finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Sanayici İşadamları Federasyonu binaları ve bir tekstil fabrikası ile 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda haklarında arama kararı bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü paralel yapı soruşturması kapsamında, Gaziantep Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aralarında Kimse Yok mu Derneği Gaziantep Şubesi, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Sanayici İşadamları Federasyonu binaları ve bir tekstil fabrikası ile 8 ayrı adreste arama yaptı.

Dernek binaları ve işyerlerinde yapılan aramalarda incelenmek üzere çok sayıda belge ve bilgisayara el konulurken, yapılan aramanın ardından hakkında gözaltı kararı bulunan ve aralarında dernek başkanlarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında daha önceden gözaltı kararı bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan 6 kişi ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, yakalanan şahısların işyerleri, sorumlu oldukları dernek ve STK’larda aramaların devam ettiği öğrenildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir