• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Myanmar`da Müslüman aktiviste hapis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar'da iki aktiviste bir örgütle bağlantıları olduğu gerekçesiyle iki yıl hapis cezası verildi.

Ülkenin en büyük ikinci kenti Mandalay'daki bir mahkeme, Myanmar yasaları çerçevesinde kara listeye alınan bir örgütle bağlantıda oldukları gerekçesiyle 28 yaşındaki Zaw Zaw Latt ve 34 yaşındaki Pyint Phyu Latt'ın iki yıl hapis yatmalarını kararlaştırdı.

Müslüman aktivistlerin Avukatı Thein Than Oo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkillerine verilen cezanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Thein Than Oo, "Eğer bir mahkeme isyancıların kontrolündeki bir bölgeyi ziyareti suç sayıyorsa başka insanlara da, hatta kara listeye alınmış gruplarla sık sık bir araya gelen eski Devlet Başkanı Thein Sein'e bile hapis cezası verilecektir." ifadesini kullandı.

Avukat, müvekkillerinin bir yasayı ihlal ettikleri için değil inançları nedeniyle hapis cezası aldıklarını belirtti.

Myanmar'da Devlet Başkanlığı Danışmanı atanan Ulusal Demokrasi Birliği'nin (NLD) lideri Aung San Suu Çii'nin, yeni hükümetin ülkede tutuklu bütün siyasi mahkumların serbest bırakılması için çalışacağına dair açıklamaları hatırlatılması üzerine Thein Than Oo, aktivistlere ne olacağını bilmediğini ancak Budist olsalardı serbest bırakılacaklarına inandığını dile getirdi.

Myanmar'da cezaevlerinde yüz siyasi tutuklunun bulunduğu tahmin ediliyor. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 400 aktivistin ise yargılanması devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir