• DOLAR 32.408
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2397.364
  • ...
Batmanlılar birlik ve beraberlik çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbadet hayatımızın daha canlı tutulduğu rahmeti bol, bereketli bir mevsim olan üç ayları ve bu aylarda bulunan gün ve geceleri Batmanlılara sorduk. 

Rahmet ve bereket ikliminin her yanı kuşattığı bu aylar hakkında İLKHA mikrofonlarını uzattığımız Batman halkı, üç ayların İslam aleminin içindeki kötü durumdan kurtulması ve Müslümanların vahdet içerisinde, huzurlu bir hayat yaşamasının vesile olmasını temenni etti.

Mübarek üç ayların kendilerine ibadeti, zikri ve huzuru hatırlattığını söyleyen M. Şah Bakır, “Mübarek üç aylar bize Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber efendimizin şefkat, merhametini hatırlatıyor. Bu üç aylarda dünyada yaşanan bu zulümlerin kalkmasını temenni ediyoruz. Bu ayların memleketimize huzur, barış ve saadet getirmesini diliyoruz. Ayrıca İslam aleminin vahdet, birlik ve uyanışına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan istiyoruz.” dedi.

Üç aylar vesilesiyle bütün Müslümanlanların İslam’ın tevhit bayrağı altında toplanmasını temenni eden Ebubekir Basut, “Mübarek üç aylar bize bir nevi sahabe devrini yeniden yaşattırıyor. Sahabeler bize nasıl yürümemiz gerektiğini gösteriyor. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamasını istiyorum. Tüm İslamî gruplar bir çatı altında toplanıp, bu şekilde İslam’ın tevhit bayrağı altında yeniden bir İslam birliği oluşmasını istiyorum.” diye konuştu.

Üç aylarla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Şehmus Dursun, ise şunları söyledi: “Peygamberimiz, ‘Allah’ım bize Recep ve Şabanı mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.’ derdi. Üç aylarda bizlerde Peygamberimizi hatırlıyoruz. Peygamberimizin ashabı üç aylarda daha çok oruç tutarlardı, namaz kılarlardı. Onlar ehemmiyetini biliyor ve bunlarda kurtuluşu seçiyorlardı. Bizler ümmet olarak bu konuda çok zayıfız. Allah’u Teala bizlere birlik, beraberlik ve kardeşliği nasip etsin. Gerçekten İslam hoşnutluğunu yaşayamıyoruz, bu da bizim eksikliğimizdir. Allah, aramıza Müslüman din kardeşliğini nasip etsin.”

İslam aleminin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna işaret eden Mehmet Şah Nergis, “Mübarek üç aylar bize Allah’ı, zikri ve kulluğu hatırlatıyor. Müslümanların içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtulmaları için dua edelim. Üç aylarda Müslümanların birlik ve beraberlikleri için bol bol dualar edelim. Fitnelerin, çevremizdeki ateşin sönmesi, İslam aleminin gafletten, zilletten uyanması için İslam aleminin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bölgemizdeki kötülüklerin kalkması için Allah’a dualar edelim.” ifadelerini kullandı.

Üç ayların bölgedeki fitne ateşinin sönmesine vesile olması temennisinde bulunan Şemsettin Aslan, “Mübarek üç aylarda hayırlar aklımıza gelir. Bu üç aylarda Müslümanların yapmış oldukları günahlardan tövbe etmesi gerekir. Sık sık Allah’ı zikretmeliyiz. Allah’tan Müslümanlar arasında birliği sağlamasını temenni ediyoruz. Mübarek üç ayların hatırına Allah’ın bölgemizdeki bu fitneyi ve ateşi söndürmesini istiyoruz. Müslümanların arasına huzur girmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Adnan Gündüz, üç aylarla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Üç aylar bize paylaşmayı, kardeşliği, ibadeti, Allah’a yakın olmamızı hatırlatıyor. Vahdet, birlik ve kardeşlik içerisinde huzur ortamı olmasını diliyorum. Toplumun İslam’a daha yakın olmasını diliyorum.” (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir