• DOLAR 34.197
  • EURO 37.915
  • ALTIN 2926.567
  • ...
Kaldırım işgali yapan esnafa para cezası kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım yasağı uygulaması kapsamında son iki yılda 612 işletme hakkında yasağa uymadıkları gerekçesiyle ‘Kabahatler Kanunu`na göre 196 bin TL cezai işlem uygulandı.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kaldırım işgalinin son bulması için yaptığımız uyarılar sonrasında ekiplerimizce yapılan denetimlerde son iki yılda 612 işletmeye uyarılara uymadıkları gerekçesiyle Kabahatler Kanunu uyarınca 196 bin TL para cezası uygulanmıştır. 8 bin 460 işletmeye de ihtarname yapılmıştır. Ayrıca kaldırım işgali ve kurallara uymayan 9 işyerine Belediye Encümenimiz tarafından kapatma cezası verilmiştir. ‘Kaldırım İşgaline Son` kampanyamıza destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Kaldırımların yayalara ait olduğunu bir kez daha yineliyor, bu konuda esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.  Ancak söz konusu hassasiyeti göstermeyip kaldırım işgali yapanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir