• DOLAR 34.189
  • EURO 38.323
  • ALTIN 2902.417
  • ...
"Regaib Kandilini zor bir süreç içerisinde kutluyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu gece idrak edilecek olan Regaib Kandili ve içerisinde Recep, Şaban ve Ramazan ayını barındıran mübarek üç ayların başlangıcı ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

İslam coğrafyasında ve dünyanın farklı ülkelerinde sırf Müslüman oldukları için akla hayale gelmeyen insanlık dışı muamelelere maruz kalan, mal ve can güvenliği olmayan Müslümanların kurtuluşu için bu gece dua edilmesi tavsiyesinde bulunan Çelik, “Bir bahar muştusu gibi, Müslümanlar olarak bu aylarla muştulanmak ve bu aylarla müjdelenmek istiyoruz.” dedi.

Üç ayların İslam âleminin ‘Hoş geldin ey mübarek aylar’ diye karşıladığı aylar olduğunu belirten Çelik, “Zaman sandığımızdan daha çabuk geçiyor. Günler, haftalar, aylar ve yıllar birbirini kovalıyor. Bir kutlu mevsime daha ulaşmış olduk. Allah (c.c) bu özel günleri fark eden, bu özel günlere kavuşmanın heyecanını ve sevincini yaşayan kullarından etsin. Bir Regaib Kandili'ne daha ulaştık. Cuma günü de halkımızın üç aylar diye bildiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarına kavuşmuş olacağız. Bu anlamada Cuma günü Recep ayının birinci gününe kavuşmuş olacağız. Recep ayının ilk Cuması da Regaib Kandili olarak kutlanır. Regaib kendisine rağbet edilen, değerli, bir takım ümitlerle ve manevi beklentilerle gelen asırlardan beri ümmeti Muhammed’in (s.a.v) heyecanla, ümitle değerlendirdiği, yalvardığı yakardığı, ibadetlerini artırdığı ‘Hoş geldin ey mübarek aylar’ diye karşıladığı aylardır.”ifadelerini kullandı.

Üç ayları Müslümanların daha çok ibadet yoğunluklu yaşadığı aylar olduğunu kaydeden Çelik, “Recep, Şaban ayı, 11 ayın sultanı dediğimiz Ramazan ayında bir ömre bedel Kadir gecesinin bulunduğu Ramazan'a adeta hazırlık aylarıdır. Onun için bu aylarda halkımız asırlardan bu yana çok güzel bir dini gelenek oluşturmuşlardır. Üç aylarda ibadetlerimizi ve oruçlarımızı artırırız. Niçin artırırız. Çünkü sevgili Peygamberimiz üç aylarda oruçlarını, ibadetlerini, sadakalarını ve yardımlarını artırmıştır. Yani üç aylar daha çok ibadet yoğunluklu yaşadığımız aylardır. Hem Müslümanlığımız hem de insanlığımızı daha çok idrak ettiğimiz ve fark ettiğimiz aylardır. Bundan dolayı onların varlıklarını hissederek beraber yaşamanın üzerimizdeki sorumluluklarını yerine getirdiğimiz aylardır.”şeklinde konuştu.

"Bir bahar muştusu gibi bu aylarla muştulanmak istiyoruz"

İslam ümmetinin bu sene Regaib Kandilini zor şartlardan geçtiği bir süreç içerisinde kutladığına dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

“Hiç şüphesiz bu sene Regaip Kandilini de zor şartlardan geçtiğimiz bir süreç içerisinde kutluyoruz. Şu anda gerek ülkemizde, gerek bölgemizde ve gerek de dünyanın diğer birçok değişik ülkelerinde mağduriyetler, mazlumiyetler, sıkıntılar, fitneler, fesatlar ve bunlarla mücadele var. Yeniden topraklarımızı, yeniden bölgemizin özlediği ve bir zamanlar yaşadığı huzura, saadete ve mutluluğa erme çabaları ve gayretleri var. Bunun için dualar ediyoruz. İşte bu dualara Regaip kandili en büyük bir imkândır. Bu ayların bir bahar serpintisi yüreğimize dokunmasını istiyoruz. Bir bahar muştusu gibi bu aylarla muştulanmak ve bu aylarla müjdelenmek istiyoruz. Bu aylarla müjdelendiğimiz huzura, ödüle ve mükâfata kavuşmak istiyoruz.”

‘Regaip gecesinde samimi bir kalp, ağlayan bir göz ve yanan bir öz ile Rabbimize dua etmeliyiz’ diyen Çelik, “Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantepli kardeşlerimin Regaib kandillerini tebrik ediyorum. Bu mübarek kandil gecesinin sağlık ve afiyetimize, rızıklarımızın bereketine, ailelerimizin saadetine, milletimizin huzuruna, mazlum ve Müslüman milletlerin kurtuluşuna İslam âleminin birlik ve beraberliğine ve bütün insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir