• DOLAR 34.175
  • EURO 38.2
  • ALTIN 2921.82
  • ...
Erdoğan: Paralel yapının emniyetteki tahribatı çok ağır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, "Paralel Devlet Yapılanması adı verilen bir şer örgütü, özellikle emniyet ve adalet teşkilatları içindeki mensupları aracılığıyla ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda, ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin gerisinde bu yapının elemanlarının parmak izlerini, ayak izlerini görüyoruz." dedi.

Geri Kabul Anlaşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geri Kabul Anlaşması ile ilgili olarak da "Burada takip edilmesi gereken bir süreç vardır, belli şartlar vardır. Şayet Avrupa Birliği, atması gereken adımları atmaz, taahhütlerini yerine getirmezse, Türkiye de anlaşmayı uygulamaz. Şahsen, benim onayımdan geçecek olan bu tür şeylerde asla bir iade, onay almaz. Çünkü her şey verilen söz neyse, mutabakat metni neyse o metne göre olur." dedi.

"Gönderilenlerin tamamını Türkiye geri alacakmış, Türkiye tampon bölgeye dönecekmiş gibi aslı astarı olmayan ifadelerle, yalanlarla milletimizi tedirgin etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Geri Kabul Anlaşması'nın sorgusuz, sualsiz, şartsız iadeyi mümkün kıldığını iddia ediyorlar. Bu da hakikati tahrif etmektir, böyle bir şey yok. Zira geri kabul ancak ilgili ülkenin onayı ve rızasıyla yapılabilir. Bu onay ve rıza olmadan böyle bir şey yapılamaz." şeklinde konuştu.

"Ankara`yı, İstanbul`u, Lahor`u neden söylemiyorsunuz?"
Erdoğan, "DAİŞ gibi terör örgütleri ve bunların elinde katledilen binlerce insan ancak maktul kendilerinden olunca Avrupa ve dünya medyasında yer bulabildi. Mesela yatıyorlar kalkıyorlar Brüksel, Paris diyorlar. Ankara`yı, İstanbul`u, Lahor`u neden söylemiyorsunuz? Çok manidardır. Bunların yaklaşımı bu"

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir