• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi`nin (OSB) kuruluşuna onay verdiğini açıkladı.

Sanayinin cazibe merkezlerinden olan Gaziantep`in yeni bir organize sanayi bölgesine kavuştuğunu belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş olduğunu söyledi.

Müjdeli haberi veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, yeni sanayi bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakanlık ile yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlandığını bildiren Konukoğlu, Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB`ye ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“İlk olarak 1993 yılında Büyük Şahinbey Küçük Sanayi Sitesi olarak kurulan bu alanın mülkiyetinin çoğu sanayicilerden oluşuyordu. Yaklaşık 100 kadar fabrikada 2 bin kişi ile üretim yapılıyordu. GSO olarak, 11 Nisan 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığımız müracaat sonucunda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu`nu geçici 8. Maddesi kapsamında 94 hektar alan üzerinde Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde, ‘Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi` kurulmuştur.”

Oğuzeli ilçesinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığına vurgu yapan Konukoğlu, Oğuzeli`nin Gaziantep için önemli bir bölge olduğunu söyleyerek, “Dolayısıyla burasının geleceğini planlamak açısından önemli bir adım atılmış oldu. Söz konusu alanın OSB olması ile bu bölgede yatırım yapan işletmeler öncelikle çok daha iyi altyapı şartlarına kavuşacaklar. Ayrıca, yatırım teşviklerinden de bir alt bölge desteğinden faydalanacaklar.  Böylece bu bölgedeki üretim ve istihdam önümüzdeki dönemde daha hızlı gelişecektir.” dedi.

Sanayimiz daha güçlü şekilde yoluna devam edecek

Konukoğlu, Anadolu`nun en gözde şehirlerden birisi olan Gaziantep`in, düzenli ve hızlı gelişen sanayisiyle önemli bir yatırım, üretim, istihdam ve ihracat bölgesi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, 5 ayrı bölgeden oluşan Gaziantep OSB`nin bugün Türkiye`nin en büyüğü konumunda olduğunun altını çizerek, “Ekonomik potansiyeli ve girişimcilik potansiyeli yüksek bir şehiriz. Her zaman Türkiye ekonomisinden iki kat fazla büyüyen bir şehiriz. Gaziantepli sanayicilerin girişimci ruhu ve üretim aşkı, yatırımlara dönüşmüştür. Bugün sanayi yatırımları kentin can damarı haline gelmiştir. Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB ile birlikte bu ilçemizin dinamiklerini de harekete geçirmiş olacağız. Böylece Gaziantep sanayisi daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.” İfadelerini kullandı.  (İLKHA)