• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİB irşat ekibi Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca (DİB) oluşturulan irşat ekibi, bölge ziyaretleri kapsamında Batman’a gelerek, Sabah Namazı programınlar, konferans ve medrese ziyaretleri gerçekleştirdi.  

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan ve Kocaeli Din Görevlisi Mustafa Kurttaş’tan oluşan irşat ekibi, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın başkanlığında Batman merkez, Kozluk ve Gercüş ilçelerinde programlanan etkinliklerde vatandaşlarla bir araya geldiler.

Batman Merkez Kültür Camiinde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması ile başlayan etkinlikler, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın Şevket Başak Camiinde, Doç. Dr. Abdurrahman Candan’ın Ulu Camiinde yaptıkları Cuma vaazları ile devam etti.

Daha sonra Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Abdulcelil Candan İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret eden ekip, Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Prof. Dr. Akpınar ve Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulunda Doç. Dr. Candan tarafından öğrencilere konferanslar verildi.

Kozluk İlçe Müftülüğü ziyareti gerçekleştiren ekip, Seyit Caminde vatandaşlarla bir araya gelip sohbet ettiler. Ardından Kozluk ilçesi Duygulu Köyü Medresesi'ne ziyaret gerçekleştiren ekip, kurs yönetici ve öğrencilerle bir araya geldiler. Daha sonra Batman merkez İrfan Medresesi'ni ziyaret edip öğretici ve öğrencilerle sohbet ettiler. 

Hasankeyf ve Gercüş ilçesine giden ekip oralarda İlçe Müftülüklerini ve din görevlilerini ziyaret ettiler. Gercüş İlçesi Ulu Camiinde vatandaşlarla bir araya gelen ekip, bazı köylere ziyaret gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında İrşat ekibi adına değerlendirme yapan Konya Müftüsü Prof. Dr. Akpınar; şunları söyledi: “Din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye çalışmak, din görevlilerinin motivasyonunu artırmaya yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımızca oluşturulan İrşat Ekipleri olarak bir dizi ziyaret, sohbet ve konferanslar gerçekleştirdik. Vatandaşlarla, öğrencilerle, din görevlileri ile bir araya gelerek hemhal olduk. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Bu etkinliklerin bizlere de onlara da katsı sağladığı kanaatindeyiz.”(İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir