• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Mardin'de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Said Nursi İmam Hatip Lisesi’nde ilk kez TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Okulun bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, öğrencilerin eğitim yılı içerisinde hazırladığı birbirinden ilginç 25 bilimsel proje görücüye çıktı. Sergi gezenler, fuardaki bilimsel projeleri hayranlıkla incelediği görüldü.

TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Said Nursi İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdullah Aksoy, sorunlara çözüm arama yollarında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemine değindi. Aksoy, “Bizim en temel amacımız gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm yollarının bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından yaparak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bugün yapmış olduğumuz etkinlik, öğrencilerimizin bilimsel kültürünü geliştirmek için yapmış oldukları etkinliklerdir. Burada 25 projemiz bulunmaktadır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yaptığı projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarının doğada oluşturduğu kirliliği ortadan kaldırmayı amaçlayan öğrencilerinden Hüseyin Demir, “Bu projemizde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak doğada oluşan tahribatı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Yaz aylarında güneş enerjisinden ve kış aylarında da rüzgâr enerjisinden faydalanarak hem elektrik üretmek hem de doğanın temizlenmesine katkıda bulunmak için böyle bir çalışma yaptık.” diye konuştu.

Tecvit kurallarının öğrenilmesini kolaylaştırmak için fuarda projesini tanıtan Furkan Yüksekdağ ise “Bu projedeki amaç tecvit kurallarının daha iyi akılda tutulması ve bu kuralların öğrenilmesini kolaylaştırmaktır.” dedi.

Mü’min Suresi 59’uncu ayetinin her bir kelimesini bir saat veren ve Kıyamet Günü’nün mutlaka geleceğine dikkat çeken öğrencilerden Hasan Özdağ, “ Mü’min Suresi 59’uncu ayette ‘Kıyamet Günü mutlaka gelecektir, bundan şüphe yoktur. Lakin insanların çoğu buna inanmazlar’ buyurulmaktadır. Bizim yapmamız gereken ise zamanı dolu ve doğru bir şekilde yaşamaktır.” dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir