• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Medya, dünyada büyük bir güç haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

HÜDA PAR  Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu bir seminer veren Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, sosyal medyanın toplumlar üzerindeki etkisi yönüyle dünyanın dördüncü büyük gücü haline geldiğini söyledi.

Parti çalışmaları kapsamında hafta sonunu Batman`da geçiren HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, partinin Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu seminerde bir araya geldi.

Seminer konuşmasında geleneksel ve sosyal medyanın uluslararası düzeyde büyük bir güç olduğuna vurgu yapan Elibüyük, “Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra şuan sosyal medya dünyanın dördüncü büyük güçlerinden biri haline gelmiştir. Gündemlerin oluşturulmasında büyük bir paya sahip olan Sosyal Medya şu haliyle siyasal ve sosyal hayatı etkileyen önemli bir alan haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“Sosyal medya yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur”

Toplumsal hareketliliğin sağlanması ve bu hareketliliğin toplum üzerindeki etkisini sağlamaya yönelik her türlü propagandaların da en etkin şekliyle medya üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Elibüyük sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşların sosyal medya üzerinden örgütlenerek birçok eylem yaptıklarını görüyoruz. Gezi eylemlerinin başlangıcı ve sonrasında yaşanan gelişmeler sosyal medyanın etkisine bir örnektir. Dolayısıyla medyayı ama özellikle de sosyal medyayı hak olan davamıza hizmet etmek niyetiyle, hayırlı iş ve hedeflere ulaşmak için daha etkin kullanabilmeliyiz. Ama yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur.  İşte derdi büyük davası hür olan biz aziz dava adamlarının bu konuya çok dikkat etmesi ve çalışmalarımızı bu hakikatleri dikkate alarak yürütmesi gerekmektedir. “

“Yaptığımız paylaşımlardan Allah`a karşı sorumluyuz”

Seminere katılanlara, sosyal medyayı kullanırken dikkat etmeleri gereken konular hususunda da uyarı ve tavsiyelerde bulunan Elibüyük,  “Görsel ve yazılı medyada, özellikle de sosyal medyada yalan gündemlerden ve olumsuz gelişmelerin yayılmasına zemin hazırlamaktan uzak durulmalıdır. Bu konuda en çok mağdur olan biz hakkın savunucuları olmuşuzdur. Yaptığımız paylaşımlardan Allah`a karşı sorumlu olduğumuzu da kesinlikle unutmamamız gerekiyor. Yapılacak şahsi paylaşımların ucunun nereye çekileceğini iyi düşünmeli ve bu konuda hassas olmalıyız. Allah'ın yüce davasına gönülden bağlı biz müslümanların amaç ve gayesi, yaptığımız diğer tüm işlerde olduğu gibi bu platformda da Allah'ın çizmiş olduğu çerçevede hareket etmek, böylece rıza-i ilahiye ulaşmak olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Elibüyük, yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak seminerini bitirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir