• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
"Kanserde erken tanı çok önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanser birçok kişi için korkulu bir rüya olurken tıpta gelinen son nokta bu hastalığın tedavisi konusunda da son derece önemli adımların atılmasına neden oluyor. Kanserde erken tanının tedavi edilebilirlik açısından çok önemli olduğuna işaret eden uzmanlar, hastalık konusunda asla umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini belirtiyor.

Kanserin çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkolojik Cerrahi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, tedavi için erken tanının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Parsak, hekimler olarak hastanın umutsuzluğa kapılmasını asla kabul etmediklerini dile getirdi.

Her kanser hastasının tedavi planının farklı olduğunu aktaran Parsak, kanserde öncelikli hedefin riskleri azaltmakla birlikte erken tanıyı ön palana çıkarmak olduğuna işaret etti.

Prof. Dr. Parsak, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı olarak onkolojik rahatsızlığı olan hastalara cerrahi operasyonla müdahale edilmesi, yeni ve son gelişmelerin yakından takip edilerek uygulama işlemlerin yapılması gibi hizmetler verdiklerini bu sayede hastanın yaşam kalitesinin en üst seviyeye çekilmesini sağladıklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir