• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
"Dövdüler, polise şikâyet ettiler sonra da öldürdüler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova’da bir apartmanın otoparkında çıkan park kavgasında Tekin Özmetin ile eşi Sinem Özmetin, evlerinde komşuları tarafından silahla vurularak öldürüldü. Özmetin çiftinin daha önce de katil zanlıları tarafından darp edildiği iddia edilirken katil zanlıların sık sık polise giderek “Tekin Özmetin bizi öldürecek” şeklinde şikâyetlerde bulunduğu ileri sürüldü. Özmetin çiftinin yakınları ise katil zanlılarının dövüp polise şikâyet ettikten sonra genç çifti katletmesini tasarlayarak adam öldürme şeklinde geliştiğini iddia ettiler.

Olay, Çukurova’ya bağlı Toros Mahallesi 78137 Sokak'ta saat 22.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre,  giyim firması sahibi Tekin Özmetin (35) ile Hasan Uçar'ın (54) ve Sadık Uçar (59) kardeşler arasında oturdukları apartmanın park yeri yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümemesi için apartmanın 3’üncü katındaki dairesine çıkan Özmetin, polisi arayarak durumu bildirdi.

Bu arada Özmetin’e sinirlenen Hasan Uçar’ın, üzerindeki tabancayla ateş etmeye başladığı ileri sürüldü. Uçar'ın tabancasından çıkan mermiler, Tekin Özmetin ile eşi Sinem Özmetin'in başları ve vücutlarının çeşitli yerlerine isabet etti. Olay yerine gelen polis, genç çifti kanlar içinde bulunca ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Özmetin çiftinin öldüğü belirlendi.

Polis, katil zanlısı Hasan Uçar ile ağabeyi Sadık Uçar'ı evlerinde gözaltına alarak cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Polisin ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Özmetin çiftinin cenazeleri,  Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Öte yandan, Adana Adli Tıp Kurumu önünde toplanan Özmetin çiftinin yakınları, genç çiftin daha önce katil zanlıları ile aralarında tartışmaların yaşandığını ileri sürdüler. İsmini vermek istemeyen bir yakını ise cinayete kurban giden Sinem Özmetin'in daha önce Uçar ailesi tarafından darp edildiğini söyledi. Genç çifti hem darp edip hem de aleyhlerinde polise “bizi öldürecekler” diye şikâyetlerde bulunduklarını iddia eden Öztekin’in yakınları, “Hem dövüyorlar, hem polise şikâyet ediyorlar hem de öldürüyorlar” diyerek cinayetin önceden planlandığını savundular.

Önceden yaşanan olaylar yüzünden akrabaları tarafından evinden taşınması istenen Tekin Özmetin’in “korktu, taşındı” demesinler diye bunu kabul etmediği öğrenildi.

Aslen Adıyaman Gergerli olan Özmetin çiftinin cenazelerinin adli tıptaki işlemlerinin ardından defnedileceği belirtildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir