• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
Öğrencilerden kitap okuma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Öğrenci Birliği tarafından ‘Gezginler Okuyor Projesi’ kapsamında 200 öğrenci ile öğretmenler ve velilerinin katılımı ile bir saat kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik ile kitap okumanın önemine dikkat çekildi.

Yüzüncü yıl parkındaki içinde yapılan kitap okuma etkinliğine vatandaşlar da ilgi gösterirken, Anadolu Öğrenci Birliği Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Adem Er, etkinlikle ilgili bilgi verdi. Er, kitabın bilgi birikimi ve insan gelişimi için vazgeçilmez bir araç olduğunu vurguladı.

"Kitap okumak hayatımızı güzelleştirir"

Tarih boyunca kazanılan başarıların temelinde bilgi ve kitabın var olduğunu belirten Er, “Ama ne yazık ki, günümüzde kitap okuma artık o kadar revaçta olmamakla birlikte, insanların çoğu da bilgiye ihtiyaç duymamaktadır. Bugün birçok öğrencimiz televizyon ve oyun bağımlısı haline gelmiş ve bilgiden uzak kalmıştır.” dedi.

Er, “Okumak insanın düşüncelerini olgunlaştırır. Kitap okuyan insan kültürlüdür ve nerede ne konuşacağını bilen bilinçli insandır. Kitap okuyan insan hızlı düşünür. Hayal gücünü güçlendirir ve yaratıcılığını arttırır. Kitap okumak hayatımızı güzelleştirir ve insanlarla iletişimimize katkı sağlar. Toplumumuzun bilinçli ve zeki insanlara ihtiyacı var. Allah, Peygamberimize ilk olarak 'oku' emrini vermiştir.” ifadelerini kullandı.

"Gaziantep’in birçok noktasında okuma seferberliğini ilan ediyoruz"

Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Öğrenci birliği olarak Gaziantep’te okuma seferberliğini devam ettirmek için ‘Gezginler Okuyor Projesi’ ile açık alanda olduklarını söyleyen Er, şöyle devam etti:

“Küçüğünden büyüğüne Gaziantep’in birçok noktasında, otobüs duraklarında, tramvay içlerinde, parklarda, çarşılarda, tarihi ve turistik yerlerde, müzelerde okuma seferberliğini ilan ediyoruz. İlk etabı haziran ayına kadar sürecek projemizde bin 500 öğrenci ve eğitmenimiz guruplar halinde açık alanlarda kitap okumada farkındalık oluşturmak adına kitaplar okuyacaklar. Proje kapsamında her ay bir yazarın davet edileceği hasbihaller düzenlenecek. Projenin ilk etabında ortaokul ve lise öğrencileri ile eğitimciler 4’er kitap, toplamda ise 12 kitap okuyacaklar.”

11 Haziranda proje kapsamında okunan kitaplardan sınav yapılıp dereceye giren 5 öğrenciye çeşitli hediyeler verileceğini sözlerine ekleyen Er, “Projenin ikinci etabı ise 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde başlayıp tüm Gaziantep’te yaygınlaştırılması için çalışılacaktır. Projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Kitap oluma etkinliği toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir