• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sessiz kalırsak bu ateş hepimizi saracaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle bombalı araçla yapılan saldırı yerine gelerek gazetecilere açıklamada bulundu.

Öter, bu saldırının tüm insanlığa yapıldığına dikkat çekerek, karşı durulmadığı takdirde ölümün her gün birini kucaklayacağı ve bu ateşin herkesi saracağına vurgu yaparak tepki verilmesini istedi.

Yapılan saldırıların insanlığa yapıldığını belirten Öter, "Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak bu yaşanan şiddet, ölüm terör olayını protesto etmek kınamak ve tepki vermek için buraya geldik. Burada yaşanan saldırı insanlığa yönelik yapılmıştır. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bugün burada bir insan hayatını kaybetmiştir. Bu insan Suriye`deki ölümden kaçmış bize sığınmıştı. Ama burada öldü. Bu saldırı aynı zamanda insanlığın geleceğine yönelik yapılmıştır. Çünkü insanlığın geleceği olan çocuklar burada yaralanmıştır. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bütün sivil toplum örgütleri bütün vatandaşları gelecek adına insanlık adına bu ve buna benzer bütün saldırılara karşı tepki göstermeye çağırıyoruz. Burada sessiz kalan aynı zamanda ölüm severliğe de katkı sunmuş oluyor artık yeter diyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu saldırıyı yapan ve destekleyenleri şiddetle kınadıklarını söyleyen Öter, “Her gün yeni bir ilçe yeni coğrafya yok oluyor şiddet altında kalıyor bölgenin tarihi nerdeyse yok olmayla baş başadır. Sur'un tarihi gitti, Cizre gitti, Nusaybin gitti. 3 seferdir Kızıltepe`de bu tür buna benzer saldırılar yapılıyor. Her seferinde sivil insanlar katlediliyor, yaralanıyor. Bu insanların geleceği 50-60 yıl çocuk çoluğuyla perişan bir şekilde çalışmış didinmiş bir ev sahibi olmak onu da başına yıkıyorlar. İnsanlar memleketlerinden sürgün ediliyor bunun arkasında kim varsa kim destek veriyorsa şiddetle kınıyoruz buna sessiz kalan herkesi başta sivil toplum olan arkadaşlarımızı kınıyoruz. Herkes çıkıp sesini yükselsin şiddeti, ölümü istemiyoruz buna karşıyız desin. Bu şekilde sessiz kalırsak inanın bu ölüm her gün birimizi kucaklayacak ve bu ateş hepimizi saracaktır. Herkes duyarlı olsun herkes aklını başına alsın eğer birisi kendi geleceği adına bunu yapıyorsa bizlerde geleceğimiz adına tepki koymalıyız ve ölümlere karşı gelmeliyiz.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir