• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Kızıltepe esnafı yaralarını sarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde dün gece saat: 23.40 sıralarında Aşiti Mahallesi’nde bulunan Askerlik Şubesi’ne bombalı araçla düzenlenen saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı.

Yaşanan şiddetli patlama sonucu çevredeki birçok ev, işyeri ve araçta maddi hasar oluştu. Şiddetli patlama sonucu cam ve çerçeveleri kırılan esnaf, onarım ve temizlik yaptıktan sonra günlük hayatına dönmeye çalışıyor.

“Önce patlama sesi geldi, ardından büyük bir alev topu göğe yükseldi”

Patlama nedeniyle zarar gören iş yerinde yaralarını sarmaya çalışan esnaf Mahsum Yalçın, ev ve işyerinde büyük ölçüde büyük hasarın olduğunu söyledi. Evinin Askerlik Şubesi’nin karşısında olduğunu kaydeden Yalçın, “Patlamanın sesi duyulunca hemen kendimizi yere attık, sonra büyük bir alev topu göğe yükseldi.  Çocuklar çok korktu, şuan zihinleri nasıldır bilemiyoruz. Ev ve işyerimde büyük hasar oluştu, şuan gördüğünüz gibi temizlik çalışması yapıyoruz.”

“Kırılmadık cam ve çerçevemiz kalmadı”

Patlama nedeniyle işyerinde hasarın oluştuğu belirten Abidin Doğan, işyerinde kırılmadık cam ve çerçevenin kalmadığını, zararının büyük olduğunu söyledi. Seyfettin Bulut adlı esnaf ise şunları söyledi; “Dün gece patlama olmuştu, bizler de bu sabah işyerimize gelirken bu manzara ile karşılaştık. Tüm camlarımız kırılmış, bizler de kırılan camları temizleyip yerine yenilerini takacağız ve hayatımıza devam edeceğiz. Yapacak bir şey yok.”

Olay nasıl olmuştu

Kızıltepe ilçesi Aşiti Mahallesi’nde bulunan Askerlik Şubesi yakınına PKK’lilerce bomba yüklü araç bırakıldı ve araç dün gece saat: 23.40 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama ilçenin her yerinden hissedilirken saldırı sonrası olay yerine çok sayıda çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Ambulanslara alınan yaralılar, Mardin ile Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak Askerlik Şubesi karşısında bulunan inşatta bekçilik yapan ve Suriyeli olduğu öğrenilen Adnan Ferhan (56) için her şey çok geçti. Suriyeli bekçi, olay yerinden hayatını kaybetmişti.

Saldırıda yaralananların isimleri

Saldırıda biri asker 4’ü çocuk olmak üzere 19 kişi yaralanmıştı. İsimleri öğrenilen yaralananlar şunlar; Astsubay E.T ve eşi Z.T. Askerlik şubesinde görevli özel güvenlikçi İlhan Bülün, Vatandaşlar; Rıdvan Aydoğan, Seyar Tan, Lokman Ertaş,  Hüseyin Ayaz, Şeyhmus İlhan, Sidar Sürer, Kesire Kınav, Fadile Bayram, Faysal Bayram. Çocuklar; Nurcan Ayaz, Mehmet Nur Yalçın, Fatih Aslan Ayşegül Yalçın…

Güvenlik gerekçesiyle Mardin Caddesi trafiğe kapatılırken olay yerinde yapılan incelemeler devam ediyor. (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin - İLKHA)











































Bu haberler de ilginizi çekebilir