• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Başörtülü vali zamanı gelmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Kariyer Günleri' kapsamında Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, başörtülü kaymakamın olduğunu, başörtülü Valinin de atamasının yapılması gerektiğini ifade etti.

Programa eski Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il Şube Müdürü Abdürrahim Omuk, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, İmam Hatip Lisesi müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an tilavetinin ardından selamlama konuşmasını Okul Müdürü Tarık Yılmaz yaptı.

İl Mili Eğitim Müdürü Yakup Sarı İmam Hatip okullarında okuyan öğrenci sayısının az olduğuna dikkat çekerek, “Kızıltepe`de örgün eğitimde 67 bin öğrenci var. Bunlarsan sadece 3 bini İmam Hatip öğrencisi sayı çok azdır. İnşallah İmam Hatip okullarının sayısını artırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

İmam Hatip Liselerinin bilincini anlatan Rektör Ahmet Ağırakça, İmam Hatipli olmanın neyi gerektirdiğini ve nasıl gençler olmaları gerektiğini ayet ve hadisler ışığında anlattı.

Geleceğin yöneticilerinin şimdiki gençler olduğunu söyleyen Ağırakça, “İmam Hatip öğrencileri doğru, dürüst, edepli, adaplı, ahlaklı, namazlı saygılı gençler olmalıdır. Geleceğin yöneticileri şimdiki gençlerdir. 28 Şubat darbesinde neler yaşandı az çok hepimiz biliyoruz ve birçoğumuzda o zaman mağdur olduk. Hem başörtüsü takanlar mağdur edildi hem de onlara destek verenler mağdur edildi. 28 Şubat darbesi döneminde başörtüsüne özgürlük mücadelesi verdiğimden dolayı üniversite ile ilişiğim kesildi. Şu anki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu o zaman ikili ilişkilerinin bulunduğu Endonezya da çalışmamı teklif etti. Bense bu nazik teklifini reddettim. Başörtüsüne özgürlük tanınıncaya kadar mücadelemi sürdüreceğimi söyledim. Çok şükür neredeyse 20 yıl oldu. Şimdi geldiğimiz aşamada başörtülü kaymakamımız var. Ama bu da yetmez, inşallah başörtülü Vali atanması zamanı gelmiştir." dedi.

Son olarak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin çok çalışması gerektiğine vurgu yapan Ağırakça, “İmam Hatiplilerin çok çalışması gerekir. Bugün sahip olduğum her şeyim kariyerim Mardin İmam Hatip Lisesi mezunu olmam sayesinde. İmam Hatip Okulları kutlu mekânlardır." ifadelerini kullandı.

Programında sonunda Ağırakça, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip LİSESİ ve Ortaokul birincilerine çeşitli hediyeler verirken, Okul Müdürü Tarık Yılmaz ise kendisine plaket takdim etti. (Mehmet Aslan-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir