• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kızıltepe Askerlik Şubesine bombalı saldırı: 1 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`de dün gece Askerlik Şubesi`ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir sivil hayatını kaybederken aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 17 kişi de yaralandı.

Aşiti Mahallesi Mardin Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi`ne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Suriyeli olduğu öğrenilen inşaat bekçisi hayatını kaybederken, 4`ü çocuk olmak üzere 17 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlama sonucu çevredeki birçok bina ve araç da hasar gördü.

Gece saat 23.40 sıralarında düzenlenen bombalı araç saldırısı ilçenin tamamımda hissedildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralılar Mardin ile Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Saldırıda yaralananların; Astsubay E.T, eşi Z.T, askerlik şubesinde görevli özel güvenlikçi İlhan ile vatandaşlar Rıdvan Aydoğan, Seyar Tan, Lokman Ertaş,  Hüseyin Ayaz, Şeyhmus İlhan, Fadile Bayram, Sidar Sürer, Kesire, Ayten Bayram ve çocuklar Nurcan Ayaz, Mehmet Nur Yalçın, Fatih Aslan Ayşegül Yalçın olduğu öğrenildi.

Polis, patlamanın olduğu bölgeye güvenlik şeridi çekerek ikinci bir patlamaya karşı olay yerinde toplanan halkı uzaklaştırdı. Patlama sonucu Askerlik Şubesi binasında hasar oluşurken, ihata duvarı ile karşısındaki inşaat kısmen çöktü. Saldırıda kullanılan aracın parçalarının ise etrafa savrulduğu görüldü.

 Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir