• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Kızıltepe'de Engelsiz Yaşam Atölyesinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen Engelsiz Yaşam Atölyesi Projesi için program düzenlendi.

Programa Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Kızıltepe Cumhuriyet Baş Savcısı Gökhan Kapağan, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, şunları söyledi:

“Devlet denilince insanın aklına polis asker kurallar bazen cezalar gelir ama asıl devlet denildiği zaman insanı yaşatan organizma olması gerekir. Devletin insanların kendisini hangi alanda olursa olsun engelli hissettiği noktada o engeli ortadan kaldırmaya yönelik destek mekanizması olmak gerekir. Diğerleri zaten hayatın normal akışı içinde olması gereken şeylerdir. Özellikle son 10 yılda önemli gelişmeler sağlanmıştır.   Yaşamda kamu hizmetleri erişiminde hayatın bütün alanlarındaki engelleri ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar gerek mahalli idare olsun, gerek merkezi idare olsun devlet olarak bizim görevlerimiz arasındadır.”

Vali Koçak, “Bu gün burada gerçekleştirilen faaliyet, Kızıltepe’de yaşayan 20 bin civarındaki engelli kardeşlerimizin küçük bir bölümüne yönelik bir faaliyettir. Bunun örnek olmasını temenni ediyor, bunun gibi başka faaliyetlerin artarak bizim rutin faaliyetlerimizin de gelişerek 20 bin engelli kardeşimizin tamamına ulaşmasını en kısa zamanda bunun gerçekleşmesini temenni ediyoruz ve bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Daha da önemlisi gönlümüzdeki, kalbimizdeki engelleri kaldırarak insanı kalitemizin gelişip insanlığın önündeki engellerin kaldırılarak en kısa sürede barışın, huzurun ve kardeşliğin en geniş şekli ile bir arada topluma ulaşmamızı temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Yapılan programın ardından atölyenin açılışı yapıldı. Burada sınıfları dolaşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, engellilerin sorunlarını dinledi.

Programın sonunda  misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir